24sata

I Lovre ima video, na njemu on udara

STIGLA PRIJAVA Policija istražuje Lovru Jurića (19), žrtvu brutalnog premlaćiva­nja u Kaštelima, koji je prije incidenta, pokazuje videosnimk­a, također tukao druge

- Piše: MARIO MATANA

Teška, grozna obiteljska i životna situacija u kojoj se zatekao Lovre, kao i njegov status žrtve u napadu dvojice nasilnika ovog ljeta, potaknuli su mnoge na humanu reakciju, čin nesebičnos­ti poduzeli su mnogi, no isto tako cijeli je slučaj stavio 19-godišnjaka pod svjetlo javnosti...

Pa se tako, nedugo nakon što se društvenim mrežama počeo širiti videozapis napada na Lovru, istim putem mogao vidjeti drugi, odnosno treći video. U kojem 19-godišnjak nije žrtva.

VIDEO: LOVRE U TUČNJAVI

Dapače, na Instagramu je Lovre imao i nekoliko fotografij­a koje izravno impliciraj­u konzumiran­je opojnih droga, od džointa do “bijelog”, no te fotografij­e ubrzo nakon napada u Kaštelima skinuo je s profila.

A videozapis­i su postali viralni, istina u mnogo manjem obujmu od snimke na kojoj su ga doslovno cipelarila dva mladića tražeći novac. U prvom videu vidi se Lovre u tučnjavi, zapravo nekakvom hrvanju s očigledno mnogo mlađim protivniko­m, gotovo dječakom, dok ih nekolicina (vršnjaka?) sa strane potiče na sukob.

LIJEKOVI, DROGA ILI PRAH...?

Svakako je ovaj obračun znatno manje nasilan, brutalan, od onog u kojem su Lovru dvojica mlatila nogama i šakama, ali i dalje šokira. Drugi je snimak mladića koji “povlači crte bijelog” sa stola u nekakvom kafiću naizgled. No u ovom drugom slučaju ne može se potvrditi što je “ušmrkano”, droga, lijekovi ili nešto treće. Kako su komentiral­i dobro informiran­i izvori, oba videa s Lovrom u glavnoj ulozi mogu biti motiv za napad ispred crkve u Kaštelima u kolovozu. Uzročnu povezanost u policiji nisu ispitivali, no potvrdili su nam kako su i oni informiran­i o videu tučnjave te kako su istragu slučaja – dovršili!

ZARADIO PRIJAVU

- Postupili smo nakon saznanja o videozapis­u sukoba te smo nakon provedenog­a kriminalis­tičkog istraživan­ja podnijeli optužne prijedloge protiv 19-godišnjaka te maloljetni­ka po čl. 13. Zakona o prekršajim­a protiv javnog reda i mira - potvrdio nam je Jerko Kurevija iz splitske PU. U spomenutom članku stoji: “tko se na javnome mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrije­dnosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana”.

Tučnjava zbog koje je prijavljen Lovre Jurić bila je sredinom svibnja, također u Kaštelima, utvrdili su istražitel­ji, a okolnosti druge snimke nisu mogli provjeriti. Što je točno konzumirao Lovre, ostaje za pretpostav­iti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia