24sata

Kako bez Broza? ‘Kova uz Luku i ispred njih Vlašić’

DALIĆ VRAĆA 4-2-3-1 Petković je odličan izbor za napad protiv Francuza jer je jak na lopti i u prekidima, kaže Miše

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Igramo protiv vrlo moćne reprezenta­cije i moraju igrati najbolji. Vjerujem da će se izbornik odlučiti za formaciju 4-2-3-1, da nećemo napadati nego čekati u dvostrukom bloku, ne izlaziti previše visoko da im ne ostavljamo međuprosto­ra i da nas ne ugroze u kontrama preko Mbappéa.

Predviđa to Ante Miše, koji je izdiktirao sastav koji bi u srijedu suprotstav­io Francuzima: - Na poziciji zadnjeg veznoga trebali bi igrati Modrić i Kovačić. Njih dvojica rijetko odigraju utakmicu s manje od 90 posto sigurnih pasova, a to će protiv moćne Francuske s Kanteom, Pogbom, Rabiotom... u sredini biti ključno.

To je postalo pitanje jer je teško zamjenjivi motor “vatrenih” Brozović otpao zbog kartona. - Ispred Luke i Kove trebao bi zaigrati Vlašić, a na krilima Brekalo i Perišić. Jedina mi je dilema koga uvrstiti u napad. Kramarić je, koliko vidim, ozlijeđen, a Petković može primiti leđima loptu, može odigrati, robustan je i jak u prekidima... To je najbolje rješenje za Francuze. Dalić će sigurno početi u toj formaciji 4-2-3-1.

- I Modrić i Badelj, pa i neki od mlađih igrača, mogu odigrati Brozovu ulogu, no protiv Francuza neće biti dovoljan jedan igrač, cijela momčad će morati odigrati na vrhunskom nivou. Formacija s rombom u sredini dobro funkcionir­a, ali uz Modrića bi protiv Francuza bilo bolje otraga imati još jednog igrača, da mu pomaže... - kaže Ognjen Vukojević, koji je igrao tu zahtjevnu ulogu.

- Dobro Dalić poznaje Francuze, zna on kako ih zaustaviti - zaključio je Vukojević.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia