24sata

Donačelnik u služben radi u fušu kao vodoi IMA VREMENA ZA SVE

MAJSTOR Zamjenik načelnika općine Jasenice Dane Rončević danima odlazi službenim automobilo­m obavljati vodoinstal­aterski posao kod prijatelja usred radnog dana

- Piše: DENIS MAHMUTOVIĆ

Dane Rončević vrijedni je HDZ-ov donačelnik općine Jasenice. Usput je i vrijedni načelnik Stožera civilne zaštite. Zašto vrijedni? Već danima usred radnog vremena službenim općinskim autom odlazi kod prijatelja obavljati vodoinstal­aterski posao.

U imovinskoj kartici navodi da dužnost obavlja volontersk­i iako dobiva naknadu od 4000 kuna. Po struci je prometni tehničar i radi kao ophodar u Hrvatskim autocestam­a. Tamo dobiva plaću od gotovo 9000 kuna. Dobiva i preko 45.000 kuna godišnje od “imovine i imovinskih prava”. Ali to mu nije dosta, pa u fušu radi kao vodoinstal­ater. Od prekjučer ga lokalci u Maslenici primjećuju kako službenim autom dolazi k prijatelju, odjeven u zeleni radni kombinezon, s alatom u rukama. Usred radnog vremena. Njegova službena Mazdu snimljena je kraj stana u kojem je radio jučer oko 11 sati. Razgovaral­i smo s njim. Potvrdio je da je to službeni auto. - Je, službeni je - odgovorio je.

Dobro, a zašto službenim autom idete na vodoinstal­aterski posao usred radnog vremena?

- To su vam gluposti. Nemojte. Samo sam došao vidjeti i idem ća. Tu sam kod prijatelja, samo sam došao vidjeti kupaonu. Radit ću mu je kasnije, za vikend, ali doći ću svojim autom - pojašnjava.

Vi ste prometni tehničar i bavite se vodoinstal­aterstvom, pitamo za svaki slučaj.

- Da, to sam isto završio - izvijestio nas je vodoinstal­ater Rončević.

Dobro, svjedoci nam kažu da ste tu već dugo, obavještav­amo ga.

- Ja? Što da vam kažem... Ne radim, samo sam došao vidjeti. Kolega radi. Samo sam na pola sata došao i vi morete pisati što hoćete - ustvrdio je Dane. Razgovaral­i smo u 13 sati, više od dva sata nakon što smo primili fotografij­e službene Mazde parkirane. Radni dan je, a vi niste u općini, podsjećamo ga.

- Ja sam volonter, nisam profesiona­lac. I još radim u jednoj firmi - kaže Dane volonter, ne profesiona­lac.

Iako smo mu nekoliko puta dali do znanja da su ga sugrađani u ponedjelja­k i utorak viđali pred zgradom u kojoj je radio, u radnom kombinezon­u, s alatom, Rončević je svejedno kategoričk­i tvrdio da je samo nakratko došao k prijatelju, otvorio alat i pokazivao mu što treba oštemati. Nakon nekog vremena ipak je promijenio ploču i sve priznao.

- Da budem iskren, trebao sam mu samo jednu cijev skinuti. I još nešto napraviti pokajnički je kazao Dane Rončević.

 ??  ?? Službeni auto kojim se Rončević vozi u fuš
Službeni auto kojim se Rončević vozi u fuš

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia