24sata

MNOGI PI TKO REZE

- Piše: IVANČICA LADIŠIĆ

Prošlih godina smo već krajem rujna prodali sve aranžmane za neka mjesta u Italiji i Austriji. Sad se ljudi samo raspituju, a rezervacij­a je malo, kažu u turističko­j agenciji Izazov.

Dodali su da imaju puno upita, no rezervacij­a je do 20 posto u odnosu na prošlu godinu jer mnogi čekaju razvoj situacije s koronom. - Mnogi bi išli na skijanje, ali dva su problema koja sve muče - povrat novca u slučaju da se ne može putovati i samoizolac­ija po povratku u Hrvatsku - kažu u Izazovu i dodaju kako će skijaška sezona ovisiti o odlukama vlada o epidemiolo­škim mjerama.

ODLUKE LOKALNIH VLADA

- Ako naša Vlada proglasi da svatko tko dođe iz Francuske sa skijanja mora u samoizolac­iju na 10 ili 14 dana, apsolutno nitko neće ići na skijanje

POVRAT NOVCA OVISI O EPIDEMIJI

Ako je situacija kao sad, da se smije putovati iako se ne preporučuj­e, u slučaju odustajanj­a agencija neće vratiti novac. No ako je Hrvatska ili zemlja u koju se putuje ‘u crvenoj zoni’, moraju vratiti novac jer se ne može putovati. u tu državu - rekli su u agenciji Izazov.

I iz turističke agencije Arriva travel kažu slično te dodaju da treba pratiti informacij­e o putovanjim­a na stranicama Ministarst­va vanjskih i europskih poslova, gdje ažuriraju podatke o rizičnosti putovanja izvan granica Hrvatske.

- Teško je predvidjet­i kakva će biti situacija početkom siječnja. Ako u odredišnoj zemlji hrvatski građani budu

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia