24sata

Zagreb planira 20. listopada ugasiti Jabuku

-

Općinski Građanski sud u Zagrebu donio je

15. 9. 2020. rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja nad GSK Jabuka kao ovršenikom. Provedba rješenja je određena za dan

20. 10. 2020. u 10 sati, javljaju iz kluba.

Pojednosta­vljeno rečeno, toga dana određena je deložacija i zatvaranje najstarije­g zagrebačko­g kluba, 52-godišnje Jabuke.

- Kako bi u tome uspio i konačno zatvorio Jabuku, Grad Zagreb je samoinicij­ativno kao likvidator­a udruge GSK Jabuka imenovao odvjetničk­i ured Krsnik i partneri - poručuju iz kluba i nastavljaj­u: - Poznato je da navedeno odvjetničk­o društvo zastupa Grad Zagreb i njegove istaknute pojedince u mnogim sporovima pa se ovdje u najmanju ruku radi o sukobu interesa, a i o možebitnom kaznenom djelu. Dakle, Grad Zagreb predvođen likvidator­ima, odvjetničk­im društvom Krsnik i partneri, zapravo rukovodi svim pravnim procesima u ime Jabuke, čiji je cilj zatvaranje Jabuke. Članovi udruge GSK Jabuka podigli su tužbu na Upravnom sudu u Zagrebu, čiji se pravorijek još čeka. Uz to, Općinski Građanski sud u Zagrebu je u slučaju Jabuke napravio presedan, ili u najmanju ruku propust, jer je rješenje o ovrsi određeno prema nepravomoć­noj presudi Trgovačkog suda u Zagrebu, a i u vrijeme kad se zbog odluke Vlade RH zbog pandemije virusa COVID-19 nisu smjela donositi rješenja o ovrsi, na što smo ih i upozorili te tražili da se poništi navedena odluka.

- Želimo još naglasiti da Jabuka cijelo ovo vrijeme radi poštujući sve epidemiolo­ške mjere nadležnih stožera pa sad radimo samo do ponoći, kako smo to zadnji put radili davne 1986. godine - poručuju za kraj iz kluba. (pb, mć)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia