24sata

Ranjeni policajac je dobro, a motiv napada nepoznat

Policajca (31) ranjenog na Trgu sv. Marka sljedeći tjedan očekuje transplant­acija tkiva i dug oporavak

- Pišu: H. TKALČEVIĆ, J. SARIĆ ČEDIĆ

Ranjeni policajac je dobro, na odjelu je, previja se. Sve uobičajeno za poslijeope­racijski tijek, rekao nam je jučer Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnic­e.

Oskar Fiuri (31) nalazi se u KBC-u od ponedjeljk­a nakon što ga je na zagrebačko­m Trgu sv. Marka s četiri hica iz automatske puške pogodio Danijel Bezuk (22). Zapucao je na još dva policajca, a zatim pobjegao do Jabukovcu, gdje si je presudio. Fiuri je u napadu zadobio tri prostrjeln­e rane i jednu ustrjelnu, dvije u ruku i dvije u trup. Jedan metak ostao je duboko u zdjelici, blizu kostiju, vena i arterija jer je rizik njegova vađenja trenutačno prevelik. No to mladom policajcu ne bi trebalo smetati.

Kako neslužbeno doznajemo, policajac neće tako skoro iz bolnice. Sljedeći tjedan očekuje ga transplant­acija tkiva, a potom, kad bude najbolje vrijeme, i rekonstruk­cija kosti. Doznajemo i da je policajac upoznat sa svojim zdravstven­im stanjem, prihvatio ga je, a jučer se jedino nešto više žalio na bolove. Uplašen je i zabrinut zbog svojeg zdravstven­og stanja, što je razumljivo, ali je generalno u dobrom psihičkom stanju. Liječnici s njim ne razgovaraj­u o onome što se dogodilo na Markovu trgu, nego je komunikaci­ja isključivo medicinske prirode, s obzirom na to da je sad ključna stvar da oporavak od ranjavanja teče što bolje i bez komplikaci­ja. Do ranjenog mladića ovaj tren nitko od obitelji i prijatelja ne može doći, s obzirom na to da su posjeti u bolnici zabranjeni. Bude li se pokazala potreba, bolnica će mu osigurati i psihološku pomoć.

Što je Bezuka nagnalo na bezumni čin još je nepoznanic­a. Obitelj i bliski prijatelji i dalje ne žele davati nikakve izjave. Ipak, doznali smo da će se od Danijela oprostiti danas u 13 sati u rodnom Kletištu kraj Kutine.

 ??  ?? ODVEZAO GA Ranjenog policajca u bolnicu je odvezao Dubravko Dugorepec, vozač saniteta iz Opće bolnice Zabok, koji je slučajno naišao.
ODVEZAO GA Ranjenog policajca u bolnicu je odvezao Dubravko Dugorepec, vozač saniteta iz Opće bolnice Zabok, koji je slučajno naišao.
 ??  ?? Oskara Fiurija pogodila su četiri metka. Jedan mu je još u tijelu
Oskara Fiurija pogodila su četiri metka. Jedan mu je još u tijelu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia