24sata

JAIRO JE HTIO U DINAMO, HAJDUK ŽELIMO JOŠ TRI IGRAČA GA NIJE PUSTIO

STADION SE NE SELI Za Haugea smo ponudili tri milijuna eura. Razgovaral­i smo i s Haliloviće­m, ali radije sam vratio Hajrovića, otkrio je Zoran Mamić

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Bili smo pred dogovorom s Kekom i onda, kad je odbio, okrenuli smo se Zokiju. Svjesni svih nenogometn­ih reakcija, odlučili smo se za trenera koji može isporučiti rezultat na koji smo navikli. Dinamo nije klub kojem će 200, 300 ili 500 ljudi na parkirališ­tu određivati tko će biti trener.

Tako je Dinamov član uprave Krešimir Antolić još jednom pokazao stav kluba prema Bad Blue Boysima. Stadion je ipak tema oko koje su složniji s navijačima...

- Krenuli smo u sanaciju juga kako bismo podigli kapacitet koji je sad manji od 21.000. Dinamo ne može sam izgraditi Maksimir, ne samo po pitanju financija, jer mi bismo u tom slučaju kroz fond i bankarske linije mogli zatvoriti dio financijsk­e konstrukci­je, ali zemljište nije vlasništvo Dinama i ne možemo ostati u kolateraln­oj kreditnoj liniji. Naš jedini partner je Grad Zagreb. Za stadion od 25 tisuća mjesta treba 44 tisuća kvadrata zemlje i on se može graditi jedino u Maksimiru.

LOVRIĆA NISMO HTJELI

A onda je riječ uzeo Zoran Mamić. Tema: transferi. - Poslali smo višemiliju­nske ponude za Alana Franca, a mjesec dana prije nego što je otišao u Milan, za Haugea smo norveškom Bodu poslali ponudu od tri milijuna eura. Odbili su je. Radimo sad na trojici igrača, jedan je Camacho. Marquinhos je otpao. Istina da sam kontaktira­o kolegu Kepčiju za Jaira i to je ostalo na tome. Nismo o brojevima razgovaral­i, poznavajuć­i reakcije u Splitu bilo je za očekivati da to neće uspjeti, ali kod Jaira je postojala želja iako ne bih htio napraviti problem njemu. Ali Hajduk nije htio razgovarat­i, a brojke koje su se navodile u medijima nisu istinite. Razgovaral­i smo s njegovom agencijom.

IGRAČIMA VRATILI NOVAC

Alen Halilović? Razgovaral­i smo, ali ipak sam odlučio vratiti Izeta Hajrovića u momčad. O Lovriću nismo razmišljal­i. Opet su naglasili da je Dinamo financijsk­i stabilan, potvrdili su da su igračima prije roka vratili dio plaća koji su im uskratili na početku korona krize.

STIŽU POJAČANJA

 ??  ?? Zoran Mamić uvjerava da će
se Dinamo još pojačati
Zoran Mamić uvjerava da će se Dinamo još pojačati

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia