24sata

Sofija Žuk s 20 godina prestala je igrati: I dalje ću pomagati tenisačica­ma

Dominirala na Wimbledonu, a sad na Instagramu NOVA KARIJERA

-

Nova tenisačica iz Rusije juri prema vrhu. Najavljiva­li su tako svojevreme­no Sofiju Žuk (20) koja je posljednji meč, kao 442. na WTA listi, odigrala u lipnju prošle godine. Mnogo se od nje očekivalo, ali...

Nakon što je uraganski krenula i s 15 godina osvojila juniorski Wimbledon, ozljede su je već načele. Imala je problema s leđima te nakon toga nije nastavila streloviti uspon prema vrhu. Mnogo je teže bilo na seniorskoj razini, ali je Sofija imala solidnu karijeru. Odigrala je 189 mečeva, u kojima je slavila 123 puta, a najbolji plasman na WTA ljestvici joj je 116. mjesto iz prosinca 2018. te je u karijeri zaradila oko 400.000 dolara. No ozljede i nemogućnos­t kontinuite­ta dobrih igara presudili su joj. Odlučila je napustiti teniski svijet, živi u Miamiju, a aktivna je na Instagramu, gdje ima 8000 pratitelja. Obožavatel­ji su zazivali njezin povratak tenisu, ali ona je bila jasna.

- Pa ja ne igram tenis više od godinu dana. Sviđa mi se ideja da budem u svijetu tenisa, da pomažem drugima iskustvom koje sam stekla dok sam bila igračica. Mogla bih pomoći igračicama na drugačiji način, koji je i moguć samo kad ste sami doživjeli ono kroz što oni sad prolaze - zaključila je bivša tenisačica.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia