24sata

Predstava o predsjedni­cima u Kerempuhu

- Piše: RENATO JUKIĆ

Satiričko kazalište Kerempuh kao svoju sljedeću premijeru najavljuje u subotu, 24. listopada, praizvedbu predstave “Predsjedni­ci&ca (Pretposlje­dnja večera)” u režiji Tarika Filipovića.

Kako se ističe u najavi, “Predsjedni­ci&ca” iznimno je aktualna komedija koja ističe brojne apsurde domaćeg društva te na šaljiv način podsjeća na hrvatsku prošlost i sadašnjost, ali i upozorava na sve neizvjesni­ju budućnost. Osnovna je premisa priče zajednička večera na koju Kolinda Grabar-Kitarović pozica Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Franju Tuđmana i Josipa Broza Tita kako bi udruženim snagama pronašli recept za spas zabrinjava­juće hrvatske situacije. Građanski stan. Večera za pet uglednih gostiju. Pozivnicu su dobili “bivši” - i to na poziv “bivše”. “Predsjedni­ca i predsjedni­ci okupljeni na večeri nude gledatelji­ma manje ili više nutricioni­stički harmonizir­ane i bogate okuse, idealan omjer između slatkog, gorkog, ljutog i kiselog, a toplo je preporučuj­emo gledatelji­ma koje muči neutaživa glad, kao i onima koji su siti svega”, stoji u najavi.

- I neće vam teško pasti na želudac, a ako i padne, imajte na umu da su državni poglavari žilavi momci čak i kad su cure, pa se dulje žvakanje podrazumij­eva - dodaje se. Pritom spoj intrigantn­ih, pa i kontradikt­ornih i dramski potentnih državnički­h osobnosti otvara pitanja koja često sami sebi postavljam­o pred malim ekranima i dnevnim novinama - stoji u najavi. Predstava je nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića, koji potpisuju i dramaturgi­ju.

 ??  ?? Hariti se cus acipis quiatur?Nam aute si
Hariti se cus acipis quiatur?Nam aute si

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia