24sata

Oskarova brata su prije mjesec

- Piše: BOGDAN BLOTNEJ, IVA MILOTIĆ, ANTONIJA TUŠEK

Prilikom obavljanja službenih zadaća na nepristupa­čnom terenu, policajac (38) slučajno je pucao u kolegu policajca (43) i teško ga ranio, potvrdila je karlovačka policija prije točno mjesec dana.

Do incidenta je došlo dan ranije u Ogulinu. 24sata su tad pisali o tome, a sad smo doznali da je propucani policajac (43) zapravo brat Oskara Fiurija (31), policajca kojeg je Danijel Bezuk (22) prošli ponedjelja­k ranio na Markovu trgu. Nevjerojat­an splet okolnosti doveo je do toga da su oba brata stradala u razmaku od mjesec dana. Nasreću, obojica se oporavljaj­u. Oskarova brata su nakon propucavan­ja operirali baš kao i Oskara te je nakon toga bio izvan životne opasnosti. Do bolnice su ga prevezli helikopter­om jer su ga ranili na nepristupa­čnom terenu. 24sata doznaju i da ga je ranio policajac iz Lučkog. Karlovačka policija još nije u javnost iznijela kako je točno došlo do nesreće u Ogulinu.

Inače, Fiurijev brat je član jedinice Koridor i granični policajac. Poslan je na područje Like te se ondje bavi problemati­kom ilegalnih migranata. U trenutku kad je propucan, navodno su ulovili grupu koja je prešla iz BiH. Obitelj Fiuri tako trenutačno

DUBRAVKO GVOZDANOVI­Ć proživljav­a teške dane te je vjerojatno i zato Oskar Fiuri s pravom ogorčen na sve širitelje mržnje na internetu i podržavate­lje monstruozn­og Bezukova čina. Podsjetimo, jučer se ekskluzivn­o za 24sata javio iz bolnice potvrdivši da ima bolove, ali da je dobro i da se neće predati ponajprije zbog svoje obitelji i svih do kojih mu je stalo. Njegova poruka bila je kratka i jasna.

- Sve širitelje mržnje sa psihopatol­oškim razmišljan­jima i opravdavač­ima ovakvog sumanutog čina pozivam da zamisle istu ovu tragediju gdje je žrtva netko koga vole - rekao je policajac heroj. Policija je jučer objavila i snimku tog stravičnog napada. Snimka otkriva i da je Danijel Bezuk jako dobro znao rukovati oružjem. Izgledalo je to kao da zgradu Vlade napada komandos. Prišao je zgradi Vlade, zastao na trenutak i izvukao pušku. Prislonio ju na rame i hladnokrvn­o počeo pucati. Ranio je Fiurija, a potom ispalio nekoliko hitaca i po zgradi. Hrabri policajci uzvratili su paljbu i odbili njegov napad. Sama je sreća što u tom napadu nije bilo žrtava ili još ozlijeđeni­h jer su meci završili i u Uredu za zakonodavs­tvo, gdje inače rade četiri službenice. One su u trenucima napada bile u zgradi, ali u drugim prostorija­ma.

 ??  ?? Piše:
Piše:

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia