24sata

‘Ne vjerujem da je tata ovo preživio...’

ISKUSNI NA VODI Ivan H. i Željko J. puno su vremena provodili na vodi, u čamcima i ribolovu. Traže ih HGSS, vatrogasci i policija

- Piše: ANDREJA THOMAS

Svaku vašu priču, fotografij­u ili snimak koji objavimo u novinama honorirat ćemo sa 100 do 1000 kuna. Neka je zanimljivo, nadahnuto i zabavno, na vama je da uočite, a na nama da objavimo. Tel: 01/24-24-242 MMS 099/224-2424 reporter@24sata.hr Viber, WhatsApp twitter.com/24sata_hr facebook.com/24sata

ČEŠLJAJU RIJEKU

Obilazimo, tražimo, čekamo... Ništa drugo ne možemo. Rijeka je vrlo visoka i mutna, ne vjerujem da je tata preživio... Samo da se sad pronađe tijelo, utučeno je rekao sin 63-godišnjeg Ivana H., jednog od dvojice nestalih muškaraca.

Pogled mu je prikovan uz koban slap na karlovačko­m Turnu i rijeku Koranu koju su i u nedjelju pretraživa­li spasioci HGSS-a. Ivanu i Željku J. svaki se trag gubi u subotu u 11.15 sati nakon prevrtanja čamca u kojem su se nalazili. S njima je u čamcu bio i Dan. M., no on je uspio doplivati do

prijatelj o nestalim muškarcima obale i spasiti se. Šokiranog i pothlađeno­g prevezli su ga u karlovačku bolnicu, dok su Ivan i Željko nestali u nabujaloj i mutnoj rijeci.

- Ne znam što su naumili. Priča se da su htjeli čamcem uzvodno prijeći preko slapa i tad su se izvrnuli. Znam da su sva trojica, inače bliski prijatelji, tridesetak godina na vodi, u čamcima, ribičiji. Imali su iskustva - govori sin nestalog muškarca.

HGSS, vatrogasci i policija za muškarcima su odmah počeli tragati. U subotu su nakon pretrage Korane počeli i detaljno pretraživa­ti nizvodno područje Oko 16 sati su u rijeci Kupi u Brođanima, gotovo 15 kilometara od mjesta prevrtanja, pronašli čamac. Muškarce nisu pronašli, a akcija je zbog mraka obustavlje­na i nastavljen­a jučer. Iako je vodostaj Korane pao za pola metra, rijeka je još vrlo visoka, brza i mutna, što otežava potragu.

Blizak prijatelj muškaraca nam je rekao da je Ivan od ljeta radio na novom plastičnom čamcu, slagao ga, uređivao i na njega je sad ugradio motor. Vjerojatno su ga išli isprobati. Zna da su čamcem isplovili s Gaze na Kupi te su na ušću ušli u Koranu i nastavili ploviti uzvodno. Slap kraj hotela su uspjeli prijeći, a vjerojatno su htjeli prijeći i slap na Turnu, što su lani jednom i uspjeli.

“IVAN JE PRAKTIČKI ŽIVIO NA VODI, A I ŽELJKO JE JAKO PUNO PLOVIO”

“PRIČA SE DA SU HTJELI ČAMCEM UZVODNO PRIJEĆI PREKO SLAPA”

sin nestalog muškarca o prevrtanju čamca

 ??  ?? Iako je vodostaj Korane pao, rijeka je još brza i mutna
Iako je vodostaj Korane pao, rijeka je još brza i mutna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia