24sata

Gavranović je čekao hat-trick 1326 dana

VUČE PRVAKA Mario je posljednji hat-trick zabio 1. ožujka 2017. godine u Kupu za Rijeku protiv Osijeka. Ove sezone vuče Dinamo, već je na osam golova

- Piše: ANTONIO BEVANDA

“Zadnji hat-trick? Ne sjećam se kad sam zadnji zabio. Zabio sam s Rijekom u polufinalu kupa Osijeku, to se sjećam.”

Bile su to Gavrine riječi poslije utakmice. Za Dinamo dosad nikad nije zabio hattrick, a posljednji je bio 1. ožujka 2017. godine. Na hat-trick je čekao 1326 dana. Protiv Gorice je zabio dva sjajna gola, a onaj glavom je zakucao u mrežu. Sad je na

11 golova ove sezone. Sedam za Dinamo u

HNL-u, tri za Švicarsku i jedan za Dinamo u Europi protiv Flore. Sjajan niz, Gavro je uvijek bio dobar strijelac, ali ovo mu je vjerojatno najbolji niz u karijeri. U četiri je dana zabio pet golova, devet komada u posljednji­h sedam nastupa. Doista je u sjajnoj formi. Glavom je u posljednje vrijeme zabijao Livakoviću, Neueru i sad Kahlini. Prije toga i Flori u Europskoj ligi. Golovi glavom su njegova specijalno­st.

- Uvijek sam puno pažnje u karijeri davao igri glavom. Tako je i danas. Posebno radim na tom segmentu igre - rekao nam je prije nekoliko dana Gavranović.

On je ove sezone bez ikakve sumnje najbolji igrač Dinama, pun je pogodak njegov povratak u Maksimir.

- Gavro nije bio presretan statusom na kraju Bjeličine ere i nije izgledao kako treba na terenu, ali u našem razgovoru bila je nevjerojat­na želja s njegove strane, on je tražio od mene samo da mu obećam da on završi karijeru u Dinamu, što mi je pokazalo koliko voli Dinamo. Kad sam ušao u svlačionic­u i pohvatao situaciju, u dogovoru s klubom smo odlučili da ga vratimo i on je to jedva dočekao rekao je dan uoči utakmice protiv Gorice Zoran Mamić.

Trenera Dinama uoči Feyenoorda ponovno može brinuti igra obrane. Dinamo je i protiv Gorice primio dva gola. Prvo je poluvrijem­e obrana izgledala dobro, ali je onda promjena formacije donijela probleme. Ipak, tri je boda spasio Gavranović. Napad Dinama izgleda jako dobro, Zagrepčani su u sedam utakmica HNL-a zabili 21 gol, na prosjeku su od tri gola po utakmici. Protiv Flore su skupa u napadu zaigrali Gavranović i Petković te bi se Mamić na istu taktiku mogao odlučiti i u četvrtak protiv Nizozemaca.

- Mi smo slični igrači, Bruno je jako lucidan, on baš zna dati loptu na pravi način - rekao nam je sjajni Mario Gavranović.

 ??  ?? U četiri je dana dao pet golova, dva Njemačkoj i onda tri Gorici u Maksimiru
U četiri je dana dao pet golova, dva Njemačkoj i onda tri Gorici u Maksimiru
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia