24sata

‘U čast našem Jozi zatrubili smo dvaput’

TUGA U OSIJEKU Članovi Oldtimer kluba oprostili su se od svojeg najstarije­g člana Josipa Balažića (92), kojeg je znao cijeli grad jer je svaki dan vozio Fiću starog 54 godine

- Piše: HELENA LUDBAN

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Od počasnog člana Oldtimer kluba Osijek, Josipa Balažića (92), njegovi su se prijatelji jučer zauvijek oprostili.

Na pogreb su došli oldtimerim­a i Josipu u čast zatrubili dva puta kako bi mu rekli posljednje zbogom.

Svakoga drugoga dana proteklih sedam godina, otkad su započeli problemi s bubrezima, Josip se od svojega doma u Osijeku do KBC-a Osijek na hemodijali­zu vozio u svojem 54 godine starom Fići. U subotu se uobičajeno rano ustao, oprostio od supruge i otišao put bolnice, samo se ovoga puta Josip više nije vratio svojoj Mariji, koju je upoznao kad je bio vrlo mlad.

U osječkoj bolnici zavijek je napustio ovaj svijet. Njegova bolest nije ga sputavala u svakodnevn­om životu te je sreću pronalazio u svojem domu sa suprugom i u vrtu u kojemu je uzgajao voće i povrće. O Josipu smo ranije pisali i tad nam je rekao da njega i njegov automobil poznaje čitava bolnica te kad doktori vide da je auto na parkirališ­tu, znaju kako je i vlasnik u blizini te da je sve u redu s njegovim zdravljem. Fiću je kupio 1967. od prijatelja koji ga je kupio godinu ranije.

- Naš djedica je zauvijek napustio ovaj svijet - rekao nam je potreseni Marko Mađar, predsjedni­k Oldtimer kluba Osijek. U klubu se Josipa svi sjećaju kao veselog čovjeka.

- Djed Joza je od prvog dana s nama, otkad smo osnovali klub, te je on bio naš počasni član, a ujedno i najstariji. Želimo ga pohvaliti i naglasiti kako je upravo on odvozio naš rally od Osijeka do Belišća bez ikakvih problema. Fićo je našeg Josipa nadživio. On će sad ostati u nasljedstv­u Josipovoj obitelji, a što će s njim biti na kraju, ostaje nam vidjeti - rekli su nam članovi Oldtimer kluba.

Josip je sa svojim Fićom odvozio i rally Belišće - Osijek

 ??  ?? Članovi kluba na Josipov pogreb su došli u oldtimerim­a
Članovi kluba na Josipov pogreb su došli u oldtimerim­a
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia