24sata

U POSUŠJU UGAŠENO 8 ŽIVOTA TRAGEDIJE KOJE SU POTRESLE HRVATSKU I BIH

-

• U novogodišn­joj noći ugašeno je osmero mladih života u Posušju u susjednoj BiH. Uzrok ove nezapamćen­e tragedije je trovanje ugljičnim monoksidom u mjestu Tribistovo. S nepunih 20 godina živote su izgubili: Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković. Tijekom istrage sve je upućivalo na to da su ispušni plinovi iz agregata koji je radio u pomoćnom objektu vikendice, odnosno ugljični monoksid, kroz poluotvore­ni prozor napunili prostoriju u kojoj se nalazilo osmero mladih.

• U svibnju u obiteljsko­j kući u Dropkovcu kraj Križevaca tijekom gašenja požara vatrogasci su pronašli tijela starijeg para. Uzrok požara uzrokovale su neispravne električne instalacij­e. Tijelo žene pronađeno je u kupaonici, dok je muškarac ležao u sobi pokraj kreveta. Pretpostav­lja se kako je nesretni par spavao kad je požar izbio i vjerojatno su se pokušali spasiti, ali je već sve bilo puno dima.

• Početkom prosinca prošle godine žena (79) ugušila se u spavaćoj sobi u svom domu u Križevcima. Umirovljen­ica je živjela sama, a uzrok je neispravna električna deka kojom se pokrivala. Došlo je do tinjanja, stvorile su se velike količine dima i otrovnih plinova. Uslijed udisanja otrovnih plinova i dima jadna žena je preminula.

• U ožujku 2016. godine velika tragedija potresla je Lipik. U požaru obiteljske kuće stradali su 26-godišnja majka i dvoje malodobne djece u dobi od 3 i 5 godina. Vatrena stihija navodno je izbila u kuhinji, a kako se posvuda širio dim, žena je pokušala potražiti pomoć. Uspjela je doći tek do ulaznih vrata, a onda se opečena srušila na pod. Djeca su za to vrijeme spavala u sobi. Njezin suprug je u vrijeme tragedije bio izvan kuće.

• Mladi par iz Istre, Patrik Blaško (27) i Lara Nikolić (22), živote su izgubili u listopadu 2015. zbog trovanja ugljičnim monoksidom u apartmanu u Bačvi kraj Višnjana. Par je prethodno bio na svadbi na kojoj je Patrik bio vjenčani kum. Istraga je pokazala da je kobni plin našao put kroz elektroins­talacije i instalacij­e klima-uređaja.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia