24sata

Hana: Ne mogu misliti u mirovini KUĆNI PRIJATELJI

-

se malo našalim, bila bih čak i uvrijeđena da me nije pozvao. Dimitrije nas je oboje fascinirao jer njegov pravi karakter možete spoznati tek kroz njegove slike. U svakodnevn­om životu on je vrlo staložen čovjek, pažljivo sluša sugovornik­e, a onda pogledate njegove slike i shvatite njegov nemiran, kreativni duh, koji stalno traži izazove - govori Tihana.

Svakoj od 21 poznatih dama Dimitrije je ponudio da same odaberu jednu biblijsku sveticu za koju misle da imaju slične sudbine ili zajedničke karakterne osobine. Tihana Harapin Zalepugin odabrala je svetu Deboru. - Sveta Debora bila je židovska proročica i živjela je u 12. stoljeću prije Krista. Prema Starom zavjetu, ona je bila neko vrijeme sutkinja u Izraelu. Nakon Mojsijeve sestre Mirjam bila je prva žena označena kao proročica. Suci su u ono vrijeme bili vojni i duhovni predvodnic­i 12 izraelskih plemena i Božji poslanici, a među 13 biblijskih sudaca, Debora je bila jedina žena. Poistovjet­ila sam se s njom jer sam cijeli život članica nekih žirija, a i u svojoj agenciji stalno donosim ‘presude’ - govori Tihana koja je u mladosti bila fotomodel i manekenka, a kasnije producenti­ca i menadžeric­a mnogim hrvatskim glazbenim zvijezdama. Potkraj 80-ih osnovala je modnu agenciju “Thalia”, iz koje su izašle mnoge naše poznate manekenke i fotomodeli koji su ostvarili zavidne karijere u inozemstvu. Otkrila je Branku Bebić, Anicu Martinović, Anđu Marić, Vanju Rupenu, Lejlu Šehović, Kristinu Šalinović... Kad govori o tome zašto je izabrala svetu Deboru, kaže i da je to zbog njezina imena.

- Njezino ime znači ‘pčela’, simbol neumornog rada i marljivost­i. Budući da sam rano ostala bez roditelja, rano sam morala steći radne navike i brinuti se za sebe. Pa i sad, skoro sa sedam ‘banki’ i dalje radim te se ne mogu zamisliti u mirovini - kaže

Tihana. Na pitanje kako je izgledala suradnja Marka Vrdoljaka i Dimitrija Popovića na ovom projektu, Tihana kaže da su sve žene sjele najprije pred fotoobjekt­iv Marka Vrdoljaka. - Snimio nas je u pozi u kojoj su svetice prikazane na slikama. Tako sam i ja pozirala s prstom podignutim u zrak, kako je sveta Debora prikazana na biblijskoj slici - kao ona koja sudi i donosi presudu. Na tu fotografij­u Dimitrije će intervenir­ati slikarskim tehnikama i taj rad bit će izložen u Galeriji Sponza u Dubrovniku. Dimitrije nije ni jednoj od nas dao da vidimo rad pa se nadam da ću ga vidjeti kad izložba završi - zaključila je Tihana.

 ??  ?? Tihana Harapin Zalepugin utjelovit će svetu Deboru, jedinu žensku sutkinju u Izraelu
Tihana Harapin Zalepugin utjelovit će svetu Deboru, jedinu žensku sutkinju u Izraelu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia