24sata

HRVATSKA GUBI, A ŠUKER SE SMIJE... U zadnjem testu prije Eura Hrvatska je izgubila od Belgije 1-0, a Zlatko Dalić dobio nove brige i probleme

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

A joooj, jedino je što možemo uzviknuti nakon posljednje­g testa uoči Eura. Problema koliko hoćete, razloga za slavlje, malo. Odnosno, jedan - Luka Modrić. Kapetan hrvatske reprezenta­cije toliko je bolji od ostalih da ne želimo ni pomisliti što će biti kad se umirovi. Do tog trenutka možemo sjesti i moliti se za njegovo zdravlje.

U Problema? E, njih je puno. Šime Vrsaljko je izvan forme, jedni kažu da je zbog malog broja utakmica u Atleticu, drugi da su u pitanju osobni problemi... Što god bilo, nije to Šime iz Rusije, opasan, agilan s kirurški preciznim centaršute­vima. Današnji Šime nije ni sjena ruskog Šime.

OVAJ ŠIME NIJE RUSKI ŠIME

Prekidi su nam karcinom od dana kad je Dalić sjeo na klupu, a obećanje da ćemo na tome poraditi ostalo je – ludom vjerovanje. Nadalje, nismo sigurni da je netko Petkovića vidio na terenu, ako ć takav biti i protiv Engleske, loše nam se piše. Zlatko Dalić mora odustati od filozofski­h načela i pronaći mjesto Andreju Kramariću, jer dok je Petković na terenu “casperovsk­i” nevidljiv, na klupi sjedi napadč koji je ove godine u Bundesligi zabio 20 golova, kao niti jedan Hrvat u Ligama petice, osim Davora Šukera.

PREDSJEDNI­K ČAČKA ZUBE

U takvoj Hrvatskoj, sterilnoj i bezopasnoj, na klupi sjede Vlašić i Kramarić. Eh, da Joško Gvardiol, taj silno talentiran­i branič više je napravio u pet minuta drugog poluvremen­a nego desetorica igrača Hrvatske u prvih 45 minuta. I da ima hrabrosti, a izbornik bi morao biti hrabar, Joško Gvardiol morao bi biti u prvih 11. Dok se to događa na terenu, Davor Šuker sjedi i smije se na tribinama. I čačka zube. Dobra stvar je što su znanstveni­ci otkrili da ljudi koji se smiju sami sebi imaju manje pesimistič­an stav prema budućnosti. Što je dobro, jer bi nam uoči Eura dobro došlo malo optimizma i smijeha. Problema je previše, dana do Eura premalo...

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia