24sata

Zlatna te brončana braća i srebrne sestre

-

Važno je imati brata i sestru! Sjajan je bio finalni dan za hrvatske veslače i veslačice na trećoj regati Svjetskog kupa u talijansko­j Sabaudiji, najsjajnij­a, pak, za braću Martina i Valenta Sinkovića koji su u dvojcu očekivano doveslali do zlata s vremenom 6:16.79, dok su u istoj utrci brončani završili osječki blizanci Anton i Patrik Lončarić s devet sekundi zaostatka za svojim uzorima. Ispred hrvatskih blizanaca umiješali su se Britanci.

- Ovo je bila zadnja utrka prije Tokija, zadovoljni smo jer uspjeli smo ostati neporaženi ove godine i nadamo se da će tako biti i nakon Tokija. Nismo još ništa napravili, no spremni smo - poručila su braća koja su postala i ukupni pobjednici Svjetskog kupa za ovu godinu čija kulminacij­a tek slijedi.

- Idemo sad u Tokio kao veliki favoriti, ali znamo da nam nitko neće ništa pokloniti. Jedva čekamo završni period priprema u Peruči i špicu forme. Hrvatski paket medalja u dvojcu srebrom su kompletira­le sestre Ivana i Josipa Jurković koje su nakon pobjede na zagrebačko­m Jarunu dodatno povećale svoju kolekciju odličja. (dk)

 ??  ?? Sinkovići su bez poraza osvojili Svjetski kup, sad kreću u završne pripreme za Tokio
Sinkovići su bez poraza osvojili Svjetski kup, sad kreću u završne pripreme za Tokio
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia