24sata

‘Ne morate u Pariz, zlato je već vaše!’

POVRATAK JUNAKA Napuštamo dvojac bez kormilara i opet mijenjamo disciplinu, možda ćemo u četverac s braćom Lončarić, otkrili su Sinkovići pri dolasku u Zagreb

- Piše: MATO GALIĆ

Nekoliko navijača natiskalo se na dolazni terminal u zagrebačko­j zračnoj luci. Pitali smo se zašto ih nema više.

U 8.05 trebali su letom iz Istanbula sletjeti naši sjajni veslači, braća Sinković te Damir Martin. Pišemo “trebali” jer kasnili su s dolaskom. Te minute činile su se kao sati. Svi su nestrpljiv­o pogledaval­i prema pokretnim vratima pa se nakon sekundu-dvije naprezanja očnih mišića razočarali. Veslača - nigdje, kao da su se poput rock zvijezda odlučili pojaviti zadnji. Bilo je već 8.35, a onda je odjednom na aerodrom ušla veća skupina navijača, njih stotinjak. Netko je javio da hrvatski junaci stižu svaki čas. S Martinom Sinkovićem je ruku pod ruku išla supruga Manuela. Vidjeli smo je nekoliko trenutaka ranije među svjetinom, ali nekako se prošvercal­a i ranije došla do supruga. Valentova supruga Antonela odmah je pohitala mužu u zagrljaj.

- Ej - rekao je Valent

supruzi, jedva je dolazio do riječi, bio je preplavlje­n emocijama. Antonela je stigla s četveromje­sečnim sinčićem Karlom. On se odmarao u dječjim kolicima, čuvala ga je baka. Suze radosnice vidjeli smo i kod Damira. Njega je dočekala trudna supruga Ivana, bebica bi uskoro trebala stići, najavio nam je Damirov otac Boris. Sinkovići će se prvo odmoriti, ali već kuju planove za Igre u Parizu.

- Ne znam još hoćemo li se vraćati u dvojac na pariće, postoji opcija da složimo konkurenta­n četverac s braćom Lončarić - rekao je Martin, a brat Valent se nadovezao:

- Ali dečki moraju još puno žganaca pojesti, ha-ha.

Za kraj je Valent poentirao. - Ljudi, znate li vi da smo Damir, Martin i ja osvojili više medalja od svih Britanaca zajedno, a oni su veslačka velesila. Cilj nam je još srediti stazu na Jarunu, za buduće generacije. Nikola Bralić, trener Sinkovića, zna što će dalje.

- Odradit ću s njima Pariz i onda idem u zasluženu mirovinu, ha-ha.

- Baš su mi iz MOO-a poslali mail, naučio sam ga napamet. Piše da ne morate ni dolaziti u Pariz, da će vam već na aerodromu dati zlatnu medalju ubacio se Ranko Ćetković, tajnik HOO-a, i nasmijao sve nazočne.

 ??  ??
 ??  ?? Uz veslače, u Hrvatsku su sletjele i judašice Matić, Prodan i Maranić
Uz veslače, u Hrvatsku su sletjele i judašice Matić, Prodan i Maranić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia