24sata

Zatvorili djecu i psa u autu pa otišli u šoping

CURICE SU DOBRO Majku (28) i njezina partnera (28) iz Njemačke policija je kazneno prijavila

- Pišu: I. GRGAT, A. ŠAPONJA

Halo, policija, u VW Caddyju na parkirališ­tu ispred šoping centra netko je zaključao dvoje djece i psa, glasila je dojava koju je porečka policija dobila u petak oko 19.30 sati.

Došavši na mjesto događaja u Ulici Mate Vlašića u Poreču, i sami su se uvjerili u istinitost dojave. Policija je pozvala ekipu Hitne medicinske pomoći Poreč, koja je pružila pomoć djeci, koju su zbog razvijenih simptoma toplinske iscrpljeno­sti prevezli u pulsku bolnicu. Nakon što im je pružena adekvatna pomoć, djecu su otpustili iz bolnice, a brigu o psu preuzela je nadležna veterinars­ka ambulanta. Odmah nakon događaja policija je uhitila 28-godišnju njemačku državljank­u, inače majku djece, te njezina partnera, također 28-godišnjeg njemačkog državljani­na. Nakon kriminalis­tičkog istraživan­ja prijavili su ih zbog sumnje da su počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava i kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

O događaju su obavijesti­li nadležno državno odvjetništ­vo i centar za socijalnu skrb. Za kazneno djelo grubog zanemariva­nja roditeljsk­ih dužnosti propisana je kazna od jedne do tri godine zatvora, a za mučenje životinja kazna zatvora do godine dana. Glas Istre doznaje da se hospitaliz­irane djevojčice u dobi od 6 i 8 godina, koje je njemački par ostavio sat vremena zaključane u automobilu ispred trgovačkog centra, osjećaju dobro.

A dok je djecu u Poreču spasila policija, takve sreće nije bila četverogod­išnja djevojčica u okolici Banje Luke u BiH. Lokalni mediji pišu da je u dvorištu obiteljske kuće u Donjoj Piskavici djevojčica satima bila sama zaključana u automobilu tijekom visokih temperatur­a. Slučaj istražuje i Okružno tužiteljst­vo u Banjoj Luci, koje je naredilo obdukciju djetetova tijela.

 ??  ?? SPASILA IH POLICIJA Nakon dojave policajci su pronašli djevojčice i pozvali Hitnu
SPASILA IH POLICIJA Nakon dojave policajci su pronašli djevojčice i pozvali Hitnu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia