24sata

Pula: U požaru smrtno stradala nepokretna žena, spašavao je sin

‘Brojne obitelji još su u velikoj tuzi i velikoj boli’

-

Požar u stanu u Negrijevoj ulici izbio je iza ponoći i u njemu je žena poginula, dok je 61-godišnji muškarac u gašenju zadobio opekline zbog kojih je hospitaliz­iran u pulskoj bolnici. Kako se neslužbeno doznaje, žena je bila nepokretna, ležala je u dnevnom boravku, dok je sin spavao u susjednoj sobi. Pokušao je ugasiti požar, ali je, opečen, istrčao van iz stana. Po nalogu nadležnog državnog odvjetnika tijelo preminule žene je poslano na obdukciju. (ig, bmp)

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, u Dalju je jučer obilježena 30. obljetnica stradavanj­a 39 hrvatskih branitelja u obrani mjesta.

Stradalo je 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde, i četiri pripadnika Civilne zaštite, koji su Dalj branili od napada motorizira­ne jedinice JNA 1. kolovoza 1991. Uz pomoć lokalnog stanovništ­va, položaje su hrabro držali do posljednje­g daha, prethodno odbivši ultimatum

JNA da se bezuvjetno predaju. Neprijatel­jska vojska je tenkovskom paljbom u potpunosti uništila policijsku postaju iz koje se Dalj branio, a branitelji koji u tom napadu nisu poginuli mučki su ubijeni. Za stradale su zapalili svijeće na Spomen obilježju u Erdutu te pustili vijence u Dunav. - Preveliki je broj obitelji. Prevelik je broj obitelji koje su ostale u praznini, dubokoj tuzi i boli rekla je državna tajnica Irena Petrijevča­nin Vuksanović. (bmp)

 ??  ?? Povodom 30. obljetnice stradavanj­a u Dalju položili su vijence i svijeće
Povodom 30. obljetnice stradavanj­a u Dalju položili su vijence i svijeće
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia