24sata

AJ SVIJETA om, s kojim je često išao na turneje i družio se s pjevačem

-

Ante Gelo bio je uz Olivera na svim njegovim velikim koncertima, od pulske Arene do pariške Olympije. Prisjetio se kako je to bilo u Parizu.

NEZABORAVN­A OLYMPIA

- Oliver Al’Olympia radili smo Bjelinski i ja, i baš smo se potrudili oko svega, to mi je najdraži i najkomplet­niji projekt koji sam radio u životu. Olympiju smo u studiju Acme u New Yorku miksali Miro Vidović, Dragan Chachinovi­ch i ja. Video su radili Francuzi i cijeli DVD i audio napravljen­i su vrhunski. Oliver je prihvaćao naše prijedloge, ali je točno znao što želi, uvijek bi došao pripremlje­n, na papiru je zapisao pjesme i slijed. Također, nikad nije kasnio, obično bi došao na probu prije svih. Pariška Olympia ima backstage o kojem se priča, predivan je! Također, kad se radi tako velik projekt, cijeli ansambl mora ući u 8 sati i do kraja koncerta ne idete van, tamo su i doručak, i ručak, i večera, pravi i vrlo fini obroci. I sve je podređeno tome da se koncert napravi najbolje moguće.

Čovjek koji je radio svjetlo u dvorani mjesecima unaprijed tražio je i naučio pjesme. Sjećam se da smo odsvirali ‘Sve bi da za nju’ kao prvi bis i pitali Olivera hoćemo se vraćati, a on je zapalio cigaretu i samo rekao: ‘To je to’. Činio mi se baš zadovoljan.

Ante kaže da je obožavao ta putovanja.

- S njim nikad nije bilo teških riječi, gušta se, putuje i svira i imate sve da biste na bini bili vrhunski. Ja sam s Oliverom posebno volio australske koncerte. To su bili dani za pamćenje, za život, nema dalje.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia