24sata

‘U Riju su me pokrali, a sad nemam tremu’

SRETNO, BOŽO! Hrvač Starčević u osmini finala OI-ja ide na vrlo opasnog Bugarina Aika Mnatsakani­ana

- Pišu: M. GALIĆ, J. TOLIĆ

Sigurno će mi Rio koristiti, iskusniji sam, smireniji zbog toga, svjesniji situacije. Svjestan sam da velikim pritiskom i tremom nećeš ništa promijenit­i.

Tako je naš hrvač Božo Starčević (32) najavio svoj nastup na Olimpijski­m igrama u kategoriji do 77 kilograma grčko-rimskim stilom. Veliki borac podrijetlo­m iz Like na Igre 2016. došao je kao autsajder, s pozivnicom, a šokirao je sve i došao do polufinala, gdje ga je čekao najbolji ruski hrvač Roman Vlasov, “poster boy” Vladimira Putina. Naš Starčević ga je tuširao, Rus je nakratko zaspao i trebala je to biti pobjeda za našeg hrvača, ali su suci tu situaciju previdjeli. Taj isti dan isti takav zahvat je napravljen, čovjek je ostao u nesvijesti, suđen mu je tuš. Sutradan opet. Strahovito sam zakinut prisjetio se Starčević.

U borbi za broncu izgubio je od sjajnog Južnokorej­ca Kim Hyeon-wooa. I za plasman na ove igre Božo se morao dobrano pomučiti. U polufinaln­oj borbi europskih kvalifikac­ija, koja je pobjedniku donosila plasman na OI, Starčević je na bodove slavio protiv češkog reprezenta­tivca Oldřicha Varge, bilo je 3-1 u korist našeg hrvača. Starčević je izdržao unatoč zatvorenom oku.

- Morao sam nunati drugo dijete, skidati kilažu i spremati se za kvalifikac­ije, ha-ha.

Bilo je teško, ali izdržao sam - ispričao je.

U Tokiju ga u osmini finala čeka Bugarin armenskih korijena,

Aik Mnatsakani­an

(HRT 2, 4.30). Božo, sretno!

 ??  ?? Božina potpora je brat i ujedno trener
Nikola Starčević
Božina potpora je brat i ujedno trener Nikola Starčević

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia