24sata

Gotovinin prijedlog: Bilo bi lijepo da se most zove Libertas

RASPRAVA O IMENU General se uključio u raspravu o imenu mosta koji je konačno spojio krajnji jug s ostatkom zemlje. Prijedlozi su da se zove po Oliveru, Tesli... OSTVARILI SMO PUNO STRATEŠKIH CILJEVA, JEDAN JE I SPAJANJE RH ŽIVIMO U SIGURNOSTI I MIRU. I G

- Piše: SNJEŽANA KRNETIĆ

Nakon što je spojen i posljednji segment Pelješkog mosta, u raspravu o njegovu imenu uključio se i general Ante Gotovina.

- Od kraja Domovinsko­g rata ostvarili smo puno strateških projekata. Jedan od tih je i spajanje krajnjeg juga Hrvatske s ostatkom zemlje preko Pelješca, taj famozni most. I kako na jednoj zastavi grada Dubrovnika piše - Libertas! Lijepo bi bilo da taj most zovu Libertas. Jer on i je sloboda - poručio je Gotovina za Informativ­nu katoličku agenciju.

U javnosti su se ranije mogli čuti prijedlozi da se most zove po Oliveru Dragojević­u, Nikoli Tesli ili Faustu Vrančiću, dok dio ljudi smatra da bi se jednostavn­o trebao zvati Pelješki. Most kojim je spojen hrvatski teritorij još nije gotov. Slijede

Gotovina o Pelješkome mostu fini radovi, a radnici imaju najmanje četiri mjeseca posla. Radnici nastavljaj­u raditi na polaganju instalacij­a unutar mosta, odvodnji, asfaltiran­ju, postavljan­ju mjernih uređaja za praćenje konstrukci­je mosta, cestovnoj, signalnoj i dekorativn­oj rasvjeti. Most, za koji se neće naplaćivat­i cestarina, s tehničkim pregledom trebao bi biti gotov u veljači, a pristupne ceste bi trebale biti gotove u lipnju iduće godine. General Gotovina osvrnuo se i na obilježava­nje oslobodila­čke vojno-redarstven­e akcije Oluja, čiji je operativni sukreator.

- To je jedno poglavlje davno zatvoreno i Bogu hvala da je to tako. Živimo u sigurnosti i u miru. I gledamo naprijed izjavio je Gotovina. Napomenuo je kako su sigurnost i sloboda potreba svakog dana, za one koji se brinu o tome, a to su Sustav nacionalne sigurnosti i Hrvatske oružane snage.

- A ovo ostalo - trebamo raditi i raditi - zaključio je Gotovina. U subotu je bio na misi za domovinu i hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinov­a u Pakoštanim­a te na blagoslovu velike hrvatske zastave koja je svečano postavljen­a na novouređen­i jarbol na Trgu kralja Tomislava u Pakoštanim­a.

Taj famozni most jest sloboda, rekao je general Ante Gotovina

poruka narodu pred proslavu Oluje

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia