24sata

‘Po glavi me je udarao veslom’

ISTRAGA TRAJE Student iz Zagreba tvrdi da ga je napao zaposlenik aquaparka. Uprava kaže da nije

- Pišu: HELENA TKALČEVIĆ, IVANČICA LADIŠIĆ

Istarska policija jučer je još provodila kriminalis­tičko istraživan­je protiv nepoznatog počinitelj­a koji je na plaži Zambratija nedaleko od Umaga veslom po glavi udario Zagrepčani­na (20). Kako nam je ispričao, on je u petak navečer s prijatelji­ma otišao na noćno kupanje, tijekom kojega se popeo na tobogan aquaparka postavljen­og u moru na plaži Zambratija.

Do njega je doveslao mladić, nešto stariji od njega, na surferskoj dasci te ga prvo verbalno napao zbog penjanja na tobogan, a zatim ga udario veslom po glavi. Iz aquaparka demantiraj­u da bi bila riječ o njihovu djelatniku.

- Mi tamo nemamo djelatnike iza 21 sat. Noću ta plaža nije osvijetlje­na te je sve u mraku. Gotovo nitko se ne kupa niti se penje na platformu po mraku pa nema potrebe da je djelatnici čuvaju. Meni je doista žao što je dečko nastradao, no tko zna što se tamo zbivalo i tko ga je napao - rekli su nam iz aquaparka. Otkrivaju nam da se na plaži navečer znaju okupljati strani državljani iz jedne susjedne nam države koji se, kako tvrde, ponekad znaju popeti na platformu i “zaštitničk­i” braniti pristup svima drugima. Kontaktira­li smo i napadnutog mladića kako bismo ga upitali je li mu se napadač predstavio i postoji li mogućnost da ne radi za aquapark, kako oni navode. - Nije se predstavio, no bio je s dvojicom djelatnika koje sam vidio ranije tog popodneva na plaži. Štand možda ne radi iza 21 sat, no djelatnici su, iz ne znam ni ja kojeg razloga, očito se zadržali te su stajali s napadačem iza štanda, zbog čega sam i pretpostav­io da je zaštitar. Također, do mene je došao na surferskoj dasci koju sam tijekom dana vidio kraj štanda, a da je riječ o strancu, makar i iz susjedne nam države, vjerujem da bih to prepoznao - rekao nam je student u ponedjelja­k. Dodao je da su na plaži u to vrijeme bile i dvije žene s djecom te da je upravo jedna od njih i pozvala Hitnu pomoć. Još ga boli glava, a zbog pretrpljen­og straha i stresa ima problema sa spavanjem. Smatra da bi mogao prepoznati počinitelj­a ako ga policija identifici­ra. Zna da je pogriješio penjanjem na tuđu imovinu noću, no smatra da nije bilo nikakve potrebe za fizičkim napadom, osobito zato što se udaljio odmah nakon upozorenja.

 ??  ?? Studentu iz Zagreba su na Hitnoj morali šivati glavu.
Ima četiri šava na čelu
Studentu iz Zagreba su na Hitnoj morali šivati glavu. Ima četiri šava na čelu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia