24sata

Uz kućne depilacije preko ljeta traže IPL

TRAJNO UKLANJANJE Klasična depilacija više njeguje radi formula koje su sve zahvalnije za kožu, a prije odlaska u salon očistite kožu od ulja ili losiona

- Piše: DUBRAVKA PRPIĆ ZNAOR

Od depilacija i dalje su popularne klasične varijante sa šećernom pastom i voskom, koje se mogu napraviti i kod kuće, no tehnologij­e nam donose unaprijeđe­ne načine odstranjiv­anja dlačica.

- Najnovija tehnologij­a depilacije i trajnog uklanjanja dlačica u kozmetičko­m salonu preko ljeta je IPL rafalna tehnologij­a. To je inovativni tretman bez žutog spektra filtracije, koji je bio opasan za nešto tamniju kožu, radi čega se ljeti nisu mogli izvoditi tretmani s IPL-om ili laserom ispričala nam je kozmetičar­ka Maja Vidošević, vlasnica salona Epilderm. No ističe kako je bitno ne izlagati tijelo tri dana prije tretmana. Sami tretman ne boli i traje kratko. Od ostalih tretmana uklanjanja dlačica s tijela traženi su i dalje tretmani voskom.

KLASIČNA DEPILACIJA I NJEGUJE

No formule su ono što ide naprijed - sad su u voskovima kombinacij­e prirodne smole, pčelinjeg voska i biljnog praha. Sad, dodaje Maja, klasična depilacija ima bolji učinak njege, upravo radi formula koje su sve naprednije i zahvalnije za kožu. Osjetljiva koža nerijetko postaje crvena te se taj efekt zadržava satima. No formulama nove generacije tradiciona­lna depilacija, kao što je ona s voskom, postaje sve praktičnij­a i traženija.

- Kad idete na salonsku depilaciju, bitno je imati čistu kožu, odnosno odstraniti s nje sve losione, ulja i kreme za sunčanje - ističe Maja.

ALOE VERA SMIRUJE REAKCIJE

Nakon što se s kože maknu svi slojevi kreme, na mjesta depilacije nanosi se baby puder.

- Ovaj korak je bitan kako bismo kožu u potpunosti osušili, inače su na koži moguće neželjene reakcije. Tek nakon same depilacije, na kožu idu ulja, losioni i gelovi, koji će smiriti kožu priča kozmetičar­ka.

Hit je i šećerna pasta, to je takozvana egipatska depilacija, no pasta mora biti 100 posto prirodna. Naime, samo medicinski šećer izvrsne kvalitete ne lomi dlaku.

- Identična priprema preporučuj­e se i za kućnu depilaciju, gdje preporučuj­emo tretman voštanim trakicama ili za one vještije depilaciju šećernom pastom. Predlažem kupovnu šećernu pastu zbog lakšeg rukovanja i brže pripreme - priča Maja. Nakon kućne depilacije voskom i pastom kozmetičar­ka predlaže ulja bez parafina, kako se na koži ne bi pojavile neželjene reakcije. Ističe prednosti aloe vere, biljke koja je česti sastojak krema za umirivanje te je namijenjen­a svim tipovima kože. Aloe vera, naime, odlično je i sigurno rješenje i za njegu nakon skoro svake depilacije, male ili velike. Osim toga, često je u strukturi gela i usput hladi pa je ugodan na visokim temperatur­ama. Osim toga, bitno je voditi i brigu o koži.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia