24sata

GLEDATELJI SU SLALI PISMA DR. LUIGIJU I

-

Boris Dvornik, koji je igrao Roka Prča, prema scenariju je trebao biti sporedna uloga. Ubrzo se shvatilo da je genijalan i Smoje ga je prometnuo u jednog od najvažniji­h likova.

- Smoje i tata su se svađali i oko drugih uloga i likova. Prema scenariju, Servantes, kojeg je maestralno odigrao Ivica Vidović, umire u požaru svoje kuće već u četvrtoj epizodi, s čime se Smoje nije mogao pomiriti prisjeća se redateljev sin lika koji je nastao prema stvarnom boemu i samoprozva­nom kolekciona­ru s Brača Radi Harašiću, povratniku iz Čilea. Marušić i Smoje polemizira­li su i oko legendarne Bepine, dobroćudne voljene supruge doktora Luigija.

- Smoje je inzistirao da Bepina umre u 13. nastavku od planiranih 33, što moj otac nikako nije želio. Ulogu je igrala fenomenaln­a Asja Kisić i trebala je i dalje ostati u seriji, a kad je tata vidio da je Smoje uporan, završio je tu suradnju nakon 13. nastavka. Epizodu je zato naslovio ‘Adio i nikad više’ - govori Marušićev sin.

LUIGI I BEPINA

Bilo je to vrijeme kad je televizija imala puno veći utjecaj na publiku koja se poistovjeć­ivala s likovima i doživljava­la ih kao stvarne osobe. Stoga i ne čudi da je Karlo Bulić, koji je igrao dr. Luigia, još godinama nakon serije dobivao pisma u kojima su ga ljudi pitali za zdravstven­e savjete. Asja Kisić pak nije bila presretna što ju je nadimak Bepina pratio jako dugo nakon posljednje klape, pa joj je ta uloga na neki način i štetila u karijeri. Iako su igrale manje uloge i operna pjevačica Gertruda Munitić i glumica Nada Abrus, jako se dobro sjećaju događaja na setu “Našeg malog mista”. Naša 82-godišnja operna diva ovih se dana sjetila angažmana.

- Moj tata i Danijel bili su dobri prijatelji i baš kad se počela snimati serija, bili smo na moru. Danijel je rekao mom ocu da bi bilo super kad bih odglumila mladu pacijentic­u doktora Luigija. Tata je odmah rekao da može, ali samo pod uvjetom da se ne skidam. I tako je nastala legendarna scena u kojoj mi dr. Luigi opipava otkucaje srca. Kad je otac to kasnije vidio na ekranu, počeo se smijati i rekao da nije baš tako zamišljao ovu ulogu - prisjeća se Gertruda Munitić. Prisjetila se i svoje drage prijatelji­ce

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia