24sata

MOLILI GA ZA SAVJET U VEZI ZDRAVLJA

-

Zdravke Krstulović, koja je u seriji igrala Anđu Vlajinu.

- Ona je bila nešto mlađa od mene i išle smo zajedno u srednju školu. Zbog mene je stalno govorila da hoće postati glumica i srećom postala je govori Gertruda Munitić.

Nada Abrus navršila je jedva 18 godina kad je dobila ulogu Mare Metlice.

GRADELE I LATICE CVIJEĆA

- Nisam bila na audiciji, nego su me zamijetili jer sam baš 1969. u Splitu igrala u filmu ‘Nedjelja’ Lordana Zafranović­a. Sjećam se da je mama potpisala ugovor i da sam dobila ovu ulogu mlade seoske djevojke koja stalno čeka da joj stigne pismo od momka, a pismo nikako ne stiže. Snimali smo u Starom Gradu na Hvaru i nešto u Stobreču, a na setu sam bila među najmlađima, pa su se svi glumci prema meni odnosili kao da sam im kći. Tu sam upoznala i Mišu Martinović­a. Jako sam ga cijenila i pratila sve njegove uloge, iako više nikad nismo bili zajedno na setu. No i danas sam prijatelji­ca s njegovom djecom - glumicom Pericom i glumcem Marom Martinović­em. Nažalost, danas većina filmske ekipe nije više među živima. Marin Marušić zato priprema dokumentar­ni film o svojem ocu, Danijelu Marušiću, kako bi oživio sjećanja na njegov rad i na seriju koju publika i danas obožava.

IPAK SE POMIRILI

- Evo nekoliko primjera. Kad su snimali scene gašenja požara na općini, uz rivu su pristale dvije koće. Izvadili su sav ulov, napravili gradele i ekipa je morala prekinuti snimanje, ali je fešta potrajala do jutra. Drugi put snimali su kadrove u Starom Gradu na Hvaru. Glumci su prolazili ispod balkona na kojima su dvije žene zalijevale cvijeće. Kad su vidjele tko im je ispod prozora, počele su kidati latice s cvjetova i bacati ih po njima. To su doživljaji koji ostanu u sjećanju za cijeli život - kaže Marin Marušić. Njegov otac i Miljenko Smoje zbog ove serije prekinuli su prijateljs­tvo. Nisu se više čuli godinama. A onda je Danijel saznao da je Miljenko teško obolio, da ima karcinom.

- Nazvao ga je nakon 24 godine. Dugo su pričali i tata mu je poručio da se ne predaje, da moraju nastaviti tamo gdje su stali. Dva tvrdoglava Dalmatinca su se ipak pomirila - kaže.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia