24sata

‘E, SADIDE ONO PRAVO TKO ŽIV, A TKO MRTAV’

LOŠA IGRA Hrvatski vaterpolis­ti izgubili su od Španjolske 8-4 i u četvrtfina­lu igraju protiv Mađarske

- Pišu: Z. BARIŠIĆ, D. MILIČIĆ

Protiv Španjolaca očito ne ide. U kakvoj god formi bili, ne znamo kako protiv “furije”. Pobijedili su nas u polufinalu SP-a i EP-a, a sad i u Tokiju. No ovaj poraz je praktički bezbolan jer tek sad kreće doigravanj­e, u kojem nema popravnog ispita.

- Bili su bolji. U utakmici s malo golova nismo imali rješenje u napadu. Loš odabir šutova, svi u golmana. To je tako, ne mijenja ništa značajno, u rezultatsk­om smislu nevažna utakmica. Čeka nas Mađarska, top reprezenta­cija. Ovo je za potpuni zaborav, ali me brine jer nam napad nije bio dobar i o tome ćemo razgovarat­i. Činjenica da smo dali četiri gola sve govori - kaže nezadovolj­ni izbornik Ivica Tucak. Hrvatska je bila grozna, kao protiv Australije.

IDENTIČAN PORAZ KAO U RIJU

Bijač je skupio sedam obrana, Marcelić četiri i naš blok je solidno funkcionir­ao. No napad je bio za zaborav. Dva gola zabio je Bukić, Macan i Fatović po jedan. - Ključ je u pozicijsko­m napadu, imali smo izrađene situacije. U jednom trenutku bilo je naših osam izbačenih, njihova četiri. Sve je u redu, moramo analizirat­i ovaj pozicijski napad, odmoriti se i tek sad počinju Olimpijske igre. Sad je četvrtfina­le, strašan protivnik. Idemo dobiti, ovo je za zaborav - kazao je Tucak. Na igrama u Riju Španjolska je pobijedila Hrvatsku 9-4, izgledalo je gotovo isto kao jučer ujutro. Gotovo identično.

DEČKI, AJMO PO POLUFINALE

Nemamo više pravo na kiks i, kako kaže izbornik, tek sad počinju Olimpijske igre. Sve loše smo morali ispucati u grupi, slijedi jaka i neugodna Mađarska. Ako dobijemo susjede, u polufinale idemo na pobjednika susreta Crne Gore i Grčke, što je puno bolji dio ždrijeba.

- Nitko ne igra dobro osim Španjolske, svi smo u promjenjiv­im izdanjima, od izvanredno­g do vrlo lošeg. To me ne interesira. Brine me igra Hrvatske. Znamo što Mađari mogu i imaju od kvaliteta. Moramo sebe pripremiti za tu utakmicu, utakmica je otvorena. Na SP-u smo ih dobili za broncu. Oni su u istom sastavu. Neće biti velikih iznenađenj­a, idemo to dobiti, za to smo radili i živjeli - kaže Tucak. Paulo Obradović ima problema s rebrima i propustio je Španjolce. Za Mađare će stisnuti zube, kao i naše “barakude”. Ajmo, dečki, idemo u to polufinale...

 ??  ?? RELAKSACIJ­A Slijedi dan odmora, a onda susret protiv Mađarske za polufinale
RELAKSACIJ­A Slijedi dan odmora, a onda susret protiv Mađarske za polufinale
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia