24sata

U MAKSIMIRU?

- Piše: HRVOJE TIRONI

Uh, kakav ždrijeb za Dinamo, u Maksimir bi već krajem kolovoza, poslije 30 godina, mogla stići beogradska - Crvena zvezda.

Ždrijeb playoff faze Lige prvaka bio je prilično nemilosrda­n, prođu li Zagrepčani u 3. pretkolu poljsku Legiju, a srpski prvak u istoj fazi natjecanja moldavski Šerif, doći će do novog obračuna ova dva kluba. Prvog službenog ogleda poslije 18. svibnja 1991. godine, kad je Crvena zvezda još u bivšoj ligi posljednji put gostovala u Maksimiru.

STANKOVIĆ: TO JE KLASIKO!

Dinamo je na putu prema grupnoj fazi Lige prvaka prošao Valur i Omoniju, a Crvena zvezda se do sada uspješno obračunala tek s kazahstans­kim Kairatom. No i tu je bilo manjih problema, Crvena zvezda je poražena u Kazahstanu 2-1, a onda lakoćom s 5-0 u uzvratu riješila Kairat. Ovaj bi ogled u svakom slučaju probudio “dodatne emocije”, a s time se slaže i trener Crvene zvezde, legendarni Dejan Stanković. - Sigurno je da bi ta utakmica bila izuzetno značajna i donijela bi mnogo pompe, moramo pričekati i vidjeti što će se događati u idućih sedam dana.

Naš cilj je jasan, idemo dalje i samo o nama ovisi kakvi ćemo biti. Prvo treba odraditi 3. pretkolo, trenutačno smo fokusirani samo na Šerif. Možda će se dogoditi ‘klasiko’ iz bivših vremena - kaže Stanković.

DINAMO JE ČAK DUPLO SKUPLJI

Dinamo je danas na europskoj sceni puno ozbiljnija momčad od Crvene zvezde, “modri” vrijede 133,3, a srpski prvak “tek” 64,1 milijun eura. Najskuplji prvotimac Zvezde je 27-godišnji Mirko Ivanić, čija tržišna vrijednost iznosi 6,5 milijuna eura. Koliko i Dinamov Rasmus Lauritsen, a u Maksimiru su od svih Zvezdinih igrača skuplji još Ademi, Petković, Oršić, Majer, Ivanušec i Livaković. Crvena zvezda se ljetos napunila iskustvom, dovedeni su austrijski reprezenta­tivac Aleksandar Dragović (iz Leverkusen­a), a iz AEK-a je stigao iskusni Nenad Krstičić. Nekadašnji se “derbi

 ??  ?? Vrijednost Crvene zvezde prema Transferma­rktu iznosi 64,1 mil. €
Vrijednost Crvene zvezde prema Transferma­rktu iznosi 64,1 mil. €

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia