24sata

Slalom Sahitija i Livaja za slavlje!

- Piše: FABIJAN HRNČIĆ

Bez stresa pratili su navijači Hajduka utakmicu na Poljudu jer njihovi Miljenici nisu imali problema protiv Slaven Belupa i golovima Emira Sahitija i Marka Livaje slavili 2-0 (1-0).

Nastavili su s odličnim igrama u domaćem prvenstvu nogometaši Hajduka nakon nes(p) retnog ispadanja iz Europe. Do treće pobjede u nizu stigli su na domaćem terenu, a ona ni u jednom trenutku nije bila upitna. Izabranici Jensa Gustafsson­a od prvog zvižduka suca Ivana Bebeka zagospodar­ili su terenom na Poljudu, a poveli su u 35. minuti nakon krasnog slaloma Emira Sahitija. Sjurio se prema golu Slavena s 35 metara od gola, prošao kroz gostujuću obranu kao da ih nema i samo prebacio loptu u mrežu kraj nemoćnog Čovića. Odužio se malo odmor na poluvremen­u - prvo se čekalo igrače Hajduka, a zatim je Bruno Goda uzeo vrijeme za promjenu opreme u zadnji čas pa su nogometaši imali oko 20 minuta pauze. U nastavku je brzo Hajduk podebljao vodstvo. Iz slobodnog udarca s oko 20 metara iskosa imali su priliku ‘bili’, a Filip Krovinović je dodao Livaji koji je napravio još korak, zatim pucao i pogodio igrača u bloku, a imao je sreće jer je lopta skrenula u mrežu. Do kraja utakmice gosti su pokušavali iz daljine, ali spreman je bio Josip Posavec, dok su hajdukovci jurili i po treći gol, ali su ostali na dva. No, treća pobjeda i nastavak pozitivnog niza su tu.

HAJDUK SIGURAN ‘Farmaceuti’ nisu pronašli lijek za Sahitija, a Livaja je opet pokazao zašto ga se opet povezuje s ‘vatrenima’

 ??  ?? Sjurio se Sahiti, nanizao goste i hladno zabio gol
Sjurio se Sahiti, nanizao goste i hladno zabio gol

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia