24sata

PARKU RISNJAK POSVETIO JAZZ KOMPOZICIJ­U

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

Jazz koncert koji je Bruno Mičetić sa svojim Quintetom nedavno održao u Nacionalno­m parku Risnjak prvi je u nizu koncerata inspiriran­ih ljepotom, bojama i zvukovima prirode.

Dio je to projekta “Melodije nacionalni­h parkova“, koji osmislio sam Bruno, dok je prošle godine energiju tražio i obnavljao u prirodnim ljepotama Hrvatske. Želja Brune i Quinteta je da svaki od osam naših nacionalni­h parkova dobije svoj zvuk pretočen u skladbu.

-Ideja za ovaj projekt nametnula mi se tijekom prošle godine, kad su mnogi u prirodi potražili mir i bijeg od stvarnosti, pa tako i ja, kaže Mičetić. Na koncertu su izveli i jednu sasvim novu skladbu, “Moments”, posvećenu Risnjaku, a ona je ovih dana dobila i svoj video spot.

-Priroda Risnjaka, nepregledn­o šumsko kraljevstv­o prepuno gustim zelenim goranskim šumama, čiji su dijelovi i danas ostali netaknuti, jednostavn­o hipnotizir­a. Tišina prostranih i zagonetnih dolina i čisto vrelo Kupe čine ovu lokaciju zaista posebnom. Upravo su nas ti najljepši proplanci Gorskog kotara potaknuli da stvorimo nešto novo - zvuk jazza inspiriran netaknutom prirodom, u kojoj se note pišu same, kaže jazz gitarist Bruno Mičetić koji priprema skladbe i za ostale hrvatske parkove.

- Trenuci o kojima pričam nije moguće izmjeriti, no možda smo ih zvukom uspjeli dočarati. Proveo sam mnoga jutra hodajući šumom Risnjaka, i sve što sam osjetio, na što sam po putu naišao, stavio sam u ovih 6 minuta. Šest tisuća hektara pulsira u 6 minuta - to su “Moments“- rekao je Mičetić.

 ??  ?? Bruno Mičetić i Quintet na koncertu
Bruno Mičetić i Quintet na koncertu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia