24sata

UNAK: MARIO DO KAMA DRŽAO BEBU

CURICA JE DOBRO U prometnoj nesreći kraj Crikvenice teško je ozlijeđeno četvero ljudi, među njima i roditelji 6-mjesečne bebe, koju je do bolnice čuvao Mario Rubeša

- Pišu: H. TKALČEVIĆ, J. SARIĆ ČEDIĆ

To je tako, vatrogasno zanimanje je specifično i nikad ne znaš što te čeka. Ali sve to skupa prihvatiš kad postaneš vatrogasac, rekao je Mario Rubeša iz Javne vatrogasne postrojbe Rijeka.

Mario je u nedjelju navečer oko 20 sati s kolegama izvlačio unesrećene iz smrskanih automobila, nakon čega je pomagao u njihovu prijevozu do riječke bolnice držeći u naručju šestomjese­čnu bebu.

ZAHTJEVNA INTERVENCI­JA

Ona, nasreću, nije ozlijeđena u nesreći, no njezini roditelji zadržani su u bolnici s teškim ozljedama. Fotografij­u Marija s bebom iz vozila Hitne pomoći objavila je stranica “Vatrogasci - oni su naši heroji” te su je podijelili brojni korisnici ove društvene mreže.

Mario je zahvalio svima koji su mu se javili i podijelili fotografij­u, a zatim se osvrnuo na intervenci­ju u kojoj su se naradili u spašavanju unesrećeni­h iz karambolir­anih vozila.

- Tu je naša pomoć bila itekako potrebna i to je prava svrha našeg zanimanja - spašavanje ljudi i imovine. Naposljetk­u, nakon predaje unesrećeni­h hitnoj medicinsko­j službi, njihovi djelatnici zamolili su nas da im pomognemo u prijevozu, za što sam konkretno ja određen. Otišao sam s njima i pazio na bebu kojoj, hvala Bogu, nije bilo ništa - skroman je Mario. Dodaje da je puno važnija stvar s nedjeljne intervenci­je da su uz pomoć savjesnih ci- vila i DVD-a Kraljevica odradili vrlo dobar posao.

- Policija i prva pomoć kroz svoje zadaće također su odradili zahtjevnu intervenci­ju - kaže.

U KBC-u Rijeka doznajemo kako su bebu zadržali kratko samo na promatranj­u te će je uskoro otpustiti. Roditelji 6-mjesečne djevojčice stradali su u prometnoj, oboje imaju teške tjelesne ozljede, ali su stabilno i izvan životne opasnosti.Imaju višestruke prijelome i ozljede, a nakon obrade i hitnih operativni­h zahvata smješteni su na Odjelu intenzivne traumatolo­ške njege KBC-a Rijeka radi nastavka liječenja. Iz PU primorsko-goranske objavili su da je u prometnoj nesreći i nedjelju na autocesti A7 teško ozlijeđen 46-godišnji državljani­n Njemačke, vozač Forda njemačkih registraci­ja.

- On se kretao iz smjera čvora Križišće prema čvoru Šmrika i u vožnji prešao na kolnički trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Uslijed toga je došlo do sudara s Volvom zagrebački­h registraci­jskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljani­n. Osim 46-godišnjeg njemačkog državljani­na, u ovoj nesreći teško su ozlijeđeni i mlađi njemački državljani­n, putnik u Fordu, te vozač Volva i 33-godišnja hrvatska državljank­a, putnica u istom vozilu - izvijestil­a je policija.

‘PRIZOR JE BIO ZASTRAŠUJU­ĆI’

Promet ovom dionicom je zbog prometne nesreće bio u prekidu do 22.20 sati te se odvijao obilazno. Čitateljic­a koja je prošla tom dionicom nakon nesreće opisala nam je kakvom je zastrašuju­ćem prizoru svjedočila.

- Nismo ni znali što se događa, samo je bio golemi zastoj. Kad smo prolazili, vidjeli smo četiri vatrogasna vozila i Hitnu pomoć. Vatrogasci su ljude izvlačili iz auta, a onda ih prebacival­i u vozila Hitne - rekla je čitateljic­a. Dodala je da su auti bili potpuno smrskani.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia