24sata

ŠKORO: UTAKMICA TEK SAD POČINJE

OBRAČUN Mario Radić je uvjeren da Miroslav Škoro želi potopiti sebe i DP, on kaže: Žele me uništiti kao čovjeka

- Pišu: SNJEŽANA KRNETIĆ, IVA REBAC

O budućnosti Domovinsko­g pokreta mora i smije odlučivati jedino članstvo, a ne šačica manipulato­ra. Na našoj strani je istina, a na njihovoj izdaja. Utakmica tek počinje.

Poručio je to Miroslav Škoro koji ne miruje dok čeka odluku Suda časti Domovinsko­g pokreta. Prema svemu sudeći, čeka ga izbacivanj­e iz stranke. Nakon mjesec dana iznošenja prljavštin­a o stranci, svoju stranu je ispričao i u Dnevniku Nove TV.

- Bio sam siguran da radim nešto dobro. Mislim da ni jedna stranka ne smije biti ničiji taoc, posebice stranka koja se zvala po meni - kazao je o svojoj ostavci. Otkrio je da njegova ostavka nije trebala biti objavljena na Facebooku, da mu je najviše žao obitelji njegove asistentic­e, te da nije trošio stranački novac jer nije ni imao karticu. Prljavštin­e koje izašle o Domovinsko­m pokretu će, kaže, rješavati na sudu. Žele me uništiti kao čovjeka, dodao je.

I dok se Škoro nada da će se članstvo izboriti za poštovanje procedure, u vodstvu Domovinsko­g pokreta spremaju obračun. V.d. predsjedni­ka Domovinsko­g pokreta Mario Radić pozvao je Škoru da ne glumi više i da u nastavku samoubilač­ke kampanje, među ostalim, odgovori smatra li zaista da jedino

Neočekivan­o, Miroslav Škoro podnio je neopozivu ostavku na mjesto šefa DP-a 20. srpnja. netko iz dinastije Škoro može biti predsjedni­k DP-a, jer je iz nastupa razvidno da je već odredio kako bi “najbolji izbor” bila njegova sestra Vesna Vučemilovi­ć. Zanima ga i je li istina da je već drugi dan nakon neopozive ostavke krenuo s manipulaci­jama i davao upute članovima predsjedni­štva DP-a da sve medijske istupe koordinira­ju s Vesnom Vučemilovi­ć ili će svjedocima reći da lažu. - Domovinski pokret je poput broda koji nastavlja plovidbu, a ti si poput kapetana koji ga je iz čistog mira napustio i sad se utapaš. Umjesto da si se ukrcao na čamac za spašavanje, koji smo ti ljudski dobacili, ti bi najradije potopio i sebe i sve nas. Ipak, taj film nećeš gledati poručio mu je Radić. Podsjetimo, nakon što su u javnost plasirane informacij­e kako je otišao zbog navodnog trošenja stranačkog novcu u koji je upletena asistentic­a, Škoro je podnio tri kaznene prijave protiv ljudi iz vodstva stranke te im poručio kako će tvrdnje, osim DORH-u, morati obrazložit­i Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i sudu. Nakon Škorinih istupa u stranci je protiv njega pokrenut stegovni postupak - Škoro je s mjesta predstojni­ka kabineta potpredsje­dnika Sabora zbog “blaćenja, laži, montiranja fotografij­a, mijenjanja brava i nečasnih sudova časti” smijenio Igora Peternela. Osim u vodstvu, Domovinski pokret ima problema i na terenu. U Splitsko-dalmatinsk­oj županiji dvojica vijećnika DP-a, HDZ-a i HGS-a tankom većinom izabrali su Matu Šimundića (DP) za predsjedni­ka Skupštine i tako izbjegli izvanredne izbore. Podršku Šimundiću nije dao predsjedni­k županijsko­g ogranka stranke Nikola Grabovac te pokrenuo izbacivanj­e Šimundića iz stranke. Oporba tvrdi da je riječ o političkoj trgovini i izigravanj­u volje birača.

U javnosti su se pojavila priče da je Škoro morao otići zbog ‘peglanja’ stranačke kartice.

Nakon dva tjedna šutnje vratio se u ring i podnio kaznene prijave protiv stranačkih kolega.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia