24sata

Dio djelatnika Hitne još čeka na isplatu regresa Rasprodali su drvene božićne figurice s likom Angele Merkel

1500 KN PO DJELATNIKU Iz Sisačko-moslavačke kažu da će isplatiti najkasnije do listopada, čekamo pojašnjenj­e Dubrovačko-neretvansk­e

- Piše: ANAMARIJA BURAZER

Mogu razumjeti Sisačko-moslavačku županiju, ali zbog čega djelatnici Hitne u Dubrovačko­j-neretvansk­oj nisu dobili regres, a plaćaju tjedno i po 5000 kuna, plus tri obroka i noćenje za honorarne suradnike i rad u helikopter­skoj službi?

Priča nam to Goran Franić, koji je 16 godina radio u Hitnoj službi i ostao u kontaktu s kolegama iako sad radi za njemačku tvrtku.

‘ZAŠTO NEMA REGRESA?’

- Kolege ne žele javno istupati zbog straha od mobinga i sankcija. Ono što ih muči jest da se za regres nema, ali se ima za skupe honorare u helikopter­skoj službi, gdje nit- ko ne zna po kojem kriteriju se biraju ljudi, ali se zna da se to dobro plaća. Svojevreme­no sam i sam bio ondje na deset dana i dodatno zaradio 5000 kuna te imao plaćen prijevoz, a imate pokriveno i tri obroka na dubrovačko­m aerodromu - pojasnio nam je Franić. Ravnatelji­ca Zavoda za Hitnu medicinu i saborska zastupnica Maja Grba Bujević nije odgovarala na naše pozive, no čekamo i službene odgovore Zavoda na ovu temu. S druge strane, Zavod u Sisačko-moslavačko­j županiji ističe da vjeruju da će regres uskoro isplatiti svojim djelatnici­ma.

- Ovo je prvi put da naš Zavod nema trenutačno za regres svim djelatnici­ma, no vjerujemo da ćemo do kraja ovoga ili sljedećeg mjeseca svima isplatiti jer brzo će doći i vrijeme za božićnice. Imali smo ipak specifičnu situaciju zbog potresa pa je trebalo puno prekovreme­nih sati isplatiti jer su mnogi djelatnici imali pravo na slobodne dane kako bi obnovili domove - kaže nam dr. med. Tomislav Fabijanić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije. Dodaje kako imaju 250 djelatnika i da svaki dobiva 1500 kuna regresa.

‘PLATIT ĆEMO DO LISTOPADA’

S obzirom na to da danima upozoravam­o na probleme koji muče djelatnike, dr. Fabijanić kaže kako su potresi, uz loše, iznjedrili i pozitivne stvari u njihovoj Hitnoj službi: “Zahvaljuju­ći donacijama dobili smo dva sanitetska vozila, vozilo za T1 tim smo kupili, a Županija je kupila još 10 vozila za sanitetski prijevoz. Ukupno imamo 54 vozila, koja su ove godine napravila tri milijuna kilometara. Standard nam je inače oko 1,7 milijuna kilometara godišnje”.

U čast njemačke kancelarke koja se u rujnu povlači iz politike tvrtka iz Saske izradila je figurice s likom Angele Merkel. Riječ je o tradiciona­lnim drvenim božićnim figuricama. Fotografij­u figurice kancelarke nisu objavili, ali tvrtka tvrdi da su ih već rasprodali. - Kancelarku na odlasku nudimo u njezinoj tipičnoj pozi Merkel romb (položaj njezinih ruku) u sakou ružičaste, tirkizne ili ljubičaste boje- rekao je Andreas Bilz iz tvrtke Seiffen Folk Art koja proizvodi te figurice. Dodao je da su izradili 300 figurica i da su već rasprodane. (ds)

 ??  ?? Hitna je samo u SMŽ prešla tri milijuna km u ovoj godini
Hitna je samo u SMŽ prešla tri milijuna km u ovoj godini
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia