24sata

Državi koja je zapravo daleko od sekularne?

-

- Vjerujem kako 9/10 muškaraca u ovoj državi zna što su alkohol i masturbaci­ja, dobrani postotak ženske populacije također, pa sumnjam da sam ih šokirao. Prije 20 godina smo odgledali seriju ‘Seks i grad’, u međuvremen­u su kino dvorane u Hrvatskoj punili filmovi poput ‘50 nijansi sive’, što su uglavnom gledale žene, tako da mislim da moja knjiga neće šokirati gotovo nikoga. Uostalom, našoj najpopular­nijoj pjevačici je, nakon filmića, karijera krenula uzlaznom putanjom, pa vjerujem da se nemam o čemu brinuti. Jedino ako su za muškarce kriteriji drugačiji.

Pišete da se zbog pijanstva ne sjećate prvog seksa. Takvo iskustvo dijeli mnoštvo mladih. Što biste sad, s iskustvom koje imate, preporučil­i mladima koji se spremaju prvi put stupiti u spolne odnose?

- Nije baš da se ne sjećam, ali svakako bi bilo bolje da sam konzumirao sokove. Ma alkohol je zlo, pogotovo ako se radi o mladim ljudima i njihovim mogućim traumama i prvim iskustvima. Preporučio bih da nikamo ne žure, svakako da ne piju, i da to naprave s nekim s kim su zaista u vezi, tako da im to budu ugodne uspomene, jer one mogu definirati njihov daljnji emotivni i ljubavni život.

Kad biste u jednoj rečenici trebali reći čemu vas je naučilo iskustvo koje opisujete u knjizi, kako bi ona glasila?

- Da svatko odgovara za svoje postupke i snosi posljedice.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia