24sata

Čolak u šoku: Modrić, Perišić... I ja! Pa ovo je za ne vjerovati

NOVI POPIS Nakon što su Ante Rebić i Bruno Petković izletjeli iz reprezenta­cije, uletio je Antonio Mirko Čolak, sjajni napadač Malmöa

-

Uh, htio sam iskočiti iz kože kad sam saznao za poziv, to je ono za što se živi, zbog čega se igra nogomet, kaže nam Antonio Mirko Čolak (27). Napadač švedskog prvoligaša Malmöa vratio se u reprezenta­tivni kadar. Zasluženo, iza njega je strašna sezona u kojoj je u 19 nastupa postigao već 13 golova.

IMA SAMO JEDAN NASTUP

- Otkad sam prvi put šutnuo loptu sanjam o ovom trenutku, presretan sam i drugačije riječima ne mogu opisati. Bilo je teških trenutaka, jedno vrijeme u Rijeci me nikako nije htio gol, pa kad me krenulo ulazilo je sve... Onda sam otišao u Grčku i opet suša. Nikako nisam mogao zabiti. Sad je u Švedskoj sve toliko dobro, da je nestvarno. Ne samo na profesiona­lnom, nego i privatnom planu. I na kraju dobijem poziv za moju Hrvatsku - rekao nam je bivši igrač Rijeke.

Antonio je uglavnom bio na pretpozivi­ma. Za Hrvatsku je upisao samo jedan nastup, bilo je to u prijateljs­koj utakmici protiv Turske 11. studenog prošle godine na Vodafone Parku u Istanbulu. Igralo se bez gledatelja, susret je završio 3-3, a Čolak je u igru ušao u 66. minuti umjesto Ante Budimira, koji će mu i sad biti najveća konkurenci­ja. - Presretan sam što sam dio momčadi koja je krenula u novi ciklus, gdje je cilj SP u Kataru. Stvarno mi sve ide od noge, ali opet, bitno je kako se ponašate dok vas ne ide. To je život, treba samo izdržati razdoblja kad si ‘dolje’ i kad vas ne ide. I kroz takve, teške trenutke, treba ići s osmijehom, tad ste na pravom putu - kaže Čolak.

ZADNJA KAP IDE ZA HRVATSKU

Naravno, tri rujanske utakmice su itekako zahtjevne, Rusija i Slovačka vani, te Slovenija u Splitu, pred, nadamo se, brojnom publikom.

- M smo Hrvatska i uvjeren sam da možemo, kao generacije prije nas, donijeti silnu sreću u domovini. Znam da ću ja zadnju kap znoja ostaviti za hrvatski dres... Uostalom, kad vidim popis, Modrić, Perišić, Brozović i onda ja... Pa to je čudo, jedva čekam - zaključio je euforični Čolak.

 ??  ?? Antonio Mirko Čolak ima jedan nastup za Hrvatsku, protiv Turske u studenom prošle godine u Istanbulu
Antonio Mirko Čolak ima jedan nastup za Hrvatsku, protiv Turske u studenom prošle godine u Istanbulu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia