24sata

DINAMO LOVI ČAK 25 MILIJUNA EURA!

LOVA Za ulazak u Ligu prvaka Dinamo bi dobio 15,640.000 i još mogućih 9,096.000 eura zbog koeficijen­ta

- Piše: HRVOJE TIRONI

Dinamo danas kreće u lov na Ligu prvaka i - čak 25 milijuna eura?! Da, Zagrepčani bi prolaskom Šerifa i ulaskom u grupnu fazu Lige prvaka inkasirali između 23 i 25 milijuna eura. Čudesno!

Hrvatski prvak je već osigurao grupnu fazu Europske lige, tako ispunio svoje ciljeve, ali nitko se u Maksimiru ovoga ljeta nije ni usudio razmišljat­i kako će im zadnja stanica na putu prema Ligi prvaka biti - Moldavci. Svaka čast, momčad za respekt, ali družina kakvu Dinamo inače očekuje u 2. ili 3. pretkolu Lige prvaka. I prolazi ih bez problema. Da, Šerif vrijedi, ali Dinamo je u ovoj priči klasa za sebe.

I baš zbog toga bi svaki kiks, neulazak u Ligu prvaka, u Dinamu donio određene potrese. Ne zbog toga što hrvatski prvak ne bi još jednom ušao u nogometnu elitu, nego zbog toga što bi ih na tom putu zaustavila puno, ali baš puno slabija momčad. Dinamo bi si plasmanom u Ligu prvaka osigurao 15,64 milijuna eura, ali u maksimirsk­u blagajnu stići će i “dodatan bonus” koji Uefa klubovima daje na temelju desetogodi­šnjeg koeficijen­ta. Zagrepčani bi tako profitiral­i ako u playoffu zapnu Šahtar ili Salzburg, klubovi s većim koeficijen­tom od Dinama, a u najgorem slučaju “modri” bi ulaskom u Ligu prvaka uz 15,64 od Uefe dobili još dodatnih 6,82 milijuna eura. No ispadnu li i Šahtar i Salzburg, uz inicijalni­h 15,64, Dinamo bi dobio još dodatnih 9,09 milijuna eura, pa bi tako za ulazak u Ligu prvaka Zagrepčani dobili nevjerojat­nih 24,73 milijuna eura.

Damir Krznar i dalje se muči s početnim sastavom, u kadru za današnju utakmicu nema Arijana Ademija, Rasmusa Lauritsena, Marka Tolića (ozlijeđeni) niti Lirima Kastratija, kojem nije izdana moldavska viza. I kosovski reprezenta­tivac mora preskočiti dvoboj u Tiraspolu. U odnosu na gostovanje kod Legije, početna će momčad doživjeti jednu promjenu, umjesto standardno­g braniča Rasmusa Lauritsena na travnjaku će se od prve minute naći Dino Perić. Utakmica je na rasporedu u 21 sat, a uzvrat će sljedeće srijede biti u Maksimiru...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia