24sata

Od kartela do online potplaćeni­h poslova

FILMSKI FESTIVAL U RABU Za vikend posjetitel­je očekuje RAFF, a na programu su istraživač­ko-dokumentar­ni filmovi

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

Programski, RAFF je festival prvenstven­o istraživač­kog filma, pa su tako i filmovi koji se prikazuju uglavnom tematike koje se tiču svijeta u kojem živimo, često obrađujući kriminal, društvene trendove te vječna pitanja slobode i pravde. Ove godine RAFF CINEMA donosi sedam filmova, od kojih su šest u konkurenci­ji za nagrade. Od igranih filmova prikazat će se film “Murina” Antonete Alamat Kusijanovi­ć, koji je jedan od najuspješn­ijih hrvatskih filmova ove godine. Tu su i film “Lihvar” srpskog redatelja Nemanje Ćeranića te “Egzil” redatelja Visara Morine, snimljen u njemačko-belgijsko-kosovskoj koprodukci­ji. Od dokumentar­nih filmova bit će prikazani “Projekt Kartel”, film koji se bavi novinarski­m istragama meksičkih kartela, koje često završe fatalno po novinare, zatim film “Žica”

Tihe K. Gudac o migrantsko­j krizi i događanjim­a na hrvatsko-slovenskoj granici, te film “Prava cijena on line poslova”, koji demistific­ira položaj radnika u novoj eksplozivn­o-rastućoj online industriji. Filmovi su u konkurenci­ji za nagradu RAFF-a za najbolji film po ocjeni stručnog žirija i najbolji film po izboru publike. Filmove je ove godine za

RAFF odabrao filmski kritičar i novinar Vladan Petković, a u tročlanom žiriju su Nenad Puhovski, Nina Violić i Daria Lorenci Flatz.

RAFF se zatvara u nedjelju, 22. kolovoza u Uvali I. Padova proglašenj­em najboljih filmova, a odmah poslije toga bit će prikazan film u SEAPLEX KAICH programu “Jahači pravde” danskog redatelja Andersa Thomasa Jensena, s jednom od trenutačno najvećih europskih filmskih zvijezda u glavnoj ulozi Madsom Mikkelseno­m.

 ??  ?? U nedjelju u 20 sati na programu je danski
film ‘Jahači pravde’
U nedjelju u 20 sati na programu je danski film ‘Jahači pravde’
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia