24sata

Još Šerif i odlazi: Majer u Rennesu!

TRANSFER OD 15 MIL. EURA Lovro Majer će, zaigra li protiv Lokosa i Šerifa, Dinamo napustiti poslije točno 100 službenih nastupa...

- Piše: HRVOJE TIRONI

Lovro Majer je početkom ove sezone najbolji igrač Dinama Lovro Majer napušta Dinamo! Da, cijela je priča između Dinama i Rennesa riješena, “plavi deset” poslije uzvratne utakmice sa Šerifom odlazi u Francusku.

Zagrepčani će za svog veznjaka inkasirati 12 milijuna eura, dok dodatna tri milijuna eura mogu osigurati kroz razne bonuse. Majer će Damiru Krznaru na raspolagan­ju biti još na utakmicama protiv Lokomotive (danas) i Šerifa (srijeda), a onda će se zaputiti u Francusku, odraditi liječničke preglede i potpisati ugovor s Rennesom. Talentiran­i veznjak ove sezone igra najbolji nogomet svoje karijere, u 11 službenih nastupa u dresu Dinama postigao je pet golova, asistirao još četiri puta. Ali gotovo sam vukao “modre” u Europi protiv Valura (gol i dvije asistencij­e) i ciparske Omonije (gol i asistencij­a). Majer je imao početkom ljeta zanimljivu ponudu Eintracht Frankfurta, ali čelnici “modrih” nisu pristali na ponudu od 10 milijuna eura, nego su čekali (i dočekali) da u Maksimir stigne - nemoralna ponuda. Damir Krznar i njegov stručni stožer sad se okreću novim veznim riješenjim­a, a Majerov izostanak pokrit će iz “unutarnjih redova”. To ne čudi,

Dinamo u kadru ima niz kvalitetni­h veznjaka. Uz standardne Jakića i Ademija, za tu poziciju konkuriraj­u Mišić, Gojak, Bulat i Tolić, a tu su i mlade snage poput Baturine ili Vasilja. Opet, Zagrepčani u veznom redu mogu aktivirati i Franjića (na zadnjem veznom, pa se “diže” Jakić), ali i Luku Ivanušeca, koji već dugo čeka priliku na prirodnoj poziciji.

Majer je za Dinamo skupio službenih 98 nastupa (zabio 19 golova) te bi protiv Lokomotive (zaigra li danas) i Šerifa mogao kompletira­ti “stotku” u najdražem dresu.

No prije odlaska ima još jedan “zadatak” - riješiti Šerif...

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia