24sata

OD TEŠKOG LOMA NOGE DO BORBE ZA MILIJUN DOLARA

- Pišu: F. HRNČIĆ, M. GALIĆ

Delija će se za osvajanje milijun dolara boriti 27. 10. Ante “Walking Trouble” Delija (30, 19-4) hrabrim je nastupom ušao u finale PFL-ova teškaškog turnira pobijedivš­i odličnog Denisa Goltsova (30, 27-10) koji je bio jedan od favorita za osvajanje turnira, ali, pokazao je Delija, kako je i sam rekao, da je spreman pobijediti sve!

- Nadimak mi je dao jedan prijatelj. To se dogodilo spontano i tako je i ostalo - kaže Ante.

A put nije bio toliko jednostava­n jer su mnoge ozljede “prošarale” Delijinu karijeru. - Imao sam šest operacija, ali nikad nisam odustao. Poslije loma noge došao sam kod Cro Copa, on mi je sredio borbu u Japanu i onda se otvorilo. Uvijek ‘poslije kiše dolazi sunce’ - rekao je Delija.

Njihova suradnja počela je kad se Cro Cop spremao za Rizin Grand Prix te ga je pozvao da dođe sparirati.

- Imao je velike ozljede i pehove. Prvi je imao vanjski prijelom potkoljeni­ce pa je otišao na PFL sezonu, pobijedio teškog protivnika i slomio palac pa potonuo. Onda sam mu rekao: ‘Ante, mlad si još. Pred tobom je budućnost i karijera, samo treniraj i ulaži u sebe, na kraju će se isplatiti’ - rekao je Mirko. I isplatilo se. Nakon pobjede protiv Goltsova, emocije hrabrog Dubrovčani­na su se slomile te je pao pod noge Filipoviću. Na putu do milijun dolara stoji još samo Bruno Cappelozza, od kojeg je u prvome meču iznenađuju­će izgubio.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia