24sata

TULUMARILI SMO S ELLOM, A DANIJELA NAS JE TRAŽILA... Davor Gobac i Alka Vuica o neprežalje­nom kralju funka i anegdotama koje će zauvijek pamtiti

- Piše: TATJANA PACEK

Postojali su dijelovi pjesme i melodija koju je napravio Srđan Sekulović Skansi. Na tu melodiju i na tekst refrena napisala sam dodatni tekst i malo po malo nastajala je pjesma.

Imali smo čak i ideju da ubacimo jednog repera s Jamaice i došla sam do njega, zove se Major Mackrel DJ Rasta, ali smo na kraju odustali, rekla je Alka Vuica (60).

Na dan kad bi pokojni Dino Dvornik slavio 57. rođendan, 20. kolovoza, objavila je pjesmu “Na Karibe”, njezin duet s Dinom. Godinama je stajala u ladici. Refren su smislili Skansi i Dino, a Alka je, inspiriran­a refrenom i ljubavi prema Jamaici, napisala ostatak. Skansi je htio da otpjeva dubokim glasom kao Grace Jones i malo po malo pjesma je dobila oblik. - Poznavajuć­i Dina, mislim da bi mu se krajnji rezultat svidio. A ako ga je netko dobro poznavao u glazbenom smislu, to je sigurno Skansi koji je s njim do kraja surađivao - kaže Alka. Naša najpoznati­ja tekstopisk­inja u ladici ima još pjesama koje je radila s Dinom, samo uz gitaru. To su, kaže, pravi biseri. - Pjesme su na mojim kasetama, nikad ih nismo završili, a sad gledam kako da ih spasim. Ima jedna ‘Ko na filmu’, koju Dino pjeva uz gitaru. Govorio mi je da je snimim. Prije smrti imao je ideju da, kad završi album, napravi i isproducir­a album s mojim pjesmama i ciganskim orkestrom. Uvijek je govorio da Cigani i crnci imaju najbolju muziku - prisjeća se Alka. Baš poput nje, i Skansi je čuvao “Na Karibe” i pozvao je Alku da mu pomogne završiti je. Skansi je htio da i Dinova kći Ella sudjeluje u pjesmi, ali to se nije ostvarilo.

“Na Karibe” je prva preslušala Dinova udovica Danijela. Bez njezina odobrenja nikad ne bi ni objavili pjesmu.

Alka je Dina upoznala početkom devedeseti­h kad se doselio u Zagreb. Sjeća se da ga je prvi put ugledala na Zagrebačko­m festivalu. Bio je ošišan na ježa, plesao je prebrutaln­o, zvučao i izgledao svjetski. Nitko prije njega, priča Alka, na ovim prostorima nije nikada imao takvu produkciju i razinu poput prave svjetske zvijezde. Kod njega je najviše voljela nevjerojat­ni talent i njegovu jednostavn­ost. U jednom periodu bili su kućni prijatelji, družili se svakog dana. Dino joj je pomogao da se oslobodi straha od letenja. Gobac, Alka i Dino nastupali su u Primoštenu i vraćali se istim avionom iz Splita.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia