24sata

Theophile odbio igrati zbog glavobolje!?

DINAMO - LOKOMOTIVA 1-0 Krznar probao s rezervama, ali nije išlo. Na kraju je morao uvesti sve najbolje, Oršić je zabio, a Livaković spašavao u 93. minuti...

- Pišu: A. BUŠKULIĆ, J. TOLIĆ

Bravurozno je Dominik Livaković u 93. minuti zaustavio pokušaj Arbera Hoxhe i spasio Dinamo još jednog posrtaja i izgubljeni­h bodova u HNL-u. ‘Plavi’ su iščupali pobjedu nad lokosima 1-0.

UKevin Theophile zagrijavao se, najavili su da će startati na Maksimiru, ali nije se pojavio. U zadnji čas mijenjao se i zapisnik jer je Damir Krznar u početnu postavu ubacio - beka Stefana Ristovskog. Makedonski reprezenta­tivac iznenađen je skinuo dres i doslovno uletio na teren prije početnog zvižduka, i to u stoperskom paru s Bartolom Franjićem, koji je veznjak. Francois Moubandje opet je bio u prvih 11, ali na prirodnoj poziciji lijevog beka, a desno povratnik Sadegh Moharrami.

No, kako doznajemo, nije u pitanju nikakva ozljeda Theophila, nego jaka migrena. Francuz se nije osjećao dobro, ali njegov nastup protiv Šerifa ne bi trebao biti upitan. Ajde, barem nekakva utjeha jer nema ni Lauritsena ni Perića, Moldavcima se vraća kapetan i ponajbolji igrač, a bolno je i podsjećati da je prva utakmica završila 3-0...

Krznar je odmarao Lovru Majera, Mislava Oršića i Brunu

UŠLI ORŠIĆ, PETKOVIĆ, MAJER...

Petkovića, a od prve minute gurnuo debitanta Denija Jurića, kao i Marka Bulata s Amerom Gojakom na zadnjem veznom, Lukom Menalom i Lirimom Kastratije­m na krilima i Lukom Ivanušecom kao polušpicom. Od stopera ostao je samo Crnogorac Stefan Milić, koji je počeo na klupi.

No, takav izmiješani Dinamov sastav nije bio dovoljno dobar za lokose. Lokomotiva je, baš kako tablica pokazuje, bila puno bolja u prvom poluvremen­u, nizale su se šanse Kačevende,

ČOP SJAJNO ASISTIRAO

Dabre, Aliua, Livaković je jednom sjajno zaustavio Dabrin udarac... I oko tisuću gledatelja, većinom Dinamovih navijača, u nevjerici je kimalo glavom. U drugom je dijelu Krznar uveo Majera i Oršića umjesto Kastratija i Menala i sve se na travnjaku promijenil­o. Bulat, Jurić i Ivanušec imali su šanse, ušli su i Petković i Čop, a onda je u 77. minuti Dinamo poveo. Minutu nakon ulaska Čop je sjajno primio i spustio loptu, a Oršić lako pogodio. Važni bodovi, ali i pobjeda za podizanje raspoložen­ja uoči srijede i uzvrata protiv Šerifa.

OSIJEK HAJDUK LOKOMOTIVA DINAMO

GORICA RIJEKA

Tablica nakon šest kola

SLAVEN BELUPO

ŠIBENIK

ISTRA 1961

H. DRAGOVOLJA­C

1. HNL

5

6

5

5

6

4

6

5

4

6

4

4

3

3

3

2

1

1

1

0

1

1

1

1

0

1

2

1

0

0

0

1

1

1

3

1

3

3

3

6

8-2

10-5

11-6

9-5

7-8

7-4

4-6

8-10

4-9

6-19

13

13

10

10

9

7

5

4

3

0

Parovi 6. kola: Dinamo - Lokomotiva 1-0, Gorica - Slaven Belupo 1-0, Hrvatski dragovolja­c - Hajduk 0-1, Istra 1961 - Osijek (nedjelja, 18.55), Rijeka Šibenik (nedjelja, 21)

 ??  ?? Dinamo je slomio Lokomotivu tek kad su ušli glavni igrači
Dinamo je slomio Lokomotivu tek kad su ušli glavni igrači
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia