24sata

LOVRO MAJER NIJE ZASLUŽIO OTIĆI U SJENI EURO KRAHA

Dočekao je Modrićevu dob u Dinamu, transfer je veći nego Kovačićev, Brekalov, Lovrenov, Mandžukiće­v...

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

POSLJEDNJI PLES LM 10

Najviše volim englesku ligu, ali dobar bi korak bile i njemačka ili španjolska liga. U svakom slučaju, neki međukorak do top top kluba.

Izjavio je to Lovro Majer (23) prošle zime. Kuhao se i tada transfer, ušao je u sezonu baš kao i ovu - kao najbolji Dinamov igrač. A onda su krenuli mamci iz Dortmunda, Leedsa, Seville, Frankfurta, Milana, opako je zagrizao Marseille..., a Lovro je potpisao novi ugovor.

- Neopisivo sam sretan, ovo je jako emotivan trenutak rekao je u siječnju, kada mu je Dinamo produljio vjernost do 2026. godine.

Ali te su brojke u tom ugovoru posve nevažne. Važne su one o odšteti, eventualno­j raspodjeli novca od transfera i slično. Na kraju mu ‘međukorak do top top klubova’ neće biti ni Engleska ni Njemačka ni Španjolska nego Francuska. I posve prosječni Rennes. Ovako navijački gledano, klub nedostojan klase kao što je Majer. Istina, 12 milijuna eura odštete svota je koju u HNL-u, pa i šire, klubovi osim Dinama mogu samo sanjati. Odšteta veća nego što ju je Dinamo dobio za Kovačića, Brekala, Lovrena, Moru, Bišćana, Mandžukića... A opet... naš plavokosi virtuoz, novi Dinamov LM 10, u tamo neki Rennes... I još tajming, u sjeni debakla u Moldaviji. Dočekao je u Maksimiru Modrićevu dob (i Luka je otišao s 23), ali ne i ponudu i ligu kao Modrić. Majer odlazi bez da je itko zabrinut kako bez njega. Nismo to tako zamišljali s plavokosim španerom iz centra Zagreba. Koji nije zaslužio otići tako tiho, u sjeni europskog kraha. Pa ispratite ga, dečki, barem u srijedu kako spada! Kako je zaslužio vaš LM10.

 ??  ?? Majer odlazi u francuski Rennes za 12 mil. eura
Majer odlazi u francuski Rennes za 12 mil. eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia