24sata

BJELOGRLIC PRETUKAO REZISERA

Srpski glumac napao je redatelja filma ‘Dara iz Jasenovca’ u četiri ujutro. Razdvajali su ih gosti niškog hotela, a Dragan Bjelogrlić je završio u policiji

- Piše: IVANA PRGOMET

Bio sam mu vreća za udaranje. Imam podljeve, rekao je Predrag Antonijevi­ć Gaga (62), kojeg je u niškom hotelu u četiri sata ujutro napao Dragan Bjelogrlić (57).

Na društvenim mrežama pojavila se snimka nadzorne kamere hotela iz koje je vidljivo da je redatelj filma “Dara iz Jasenovca” sjedio u separeu sa svojim društvom. U separeu iza ugla glumac je sjedio s muškarcem, kada se iznenada dignuo i krenuo prema redatelju. Počeo ga je tući šakama u glavu, sve dok ih nisu razdvojili ostali gosti hotela.

Nisam se mogao pomaknuti jer sam praktički ležao, to je bilo divljački. Psovao mi je i majku. Nisam se mogao braniti jer ga nisam ni vidio da dolazi, ispričao je Antonijevi­ć.

Bjelogrlić­a je napustio tužilaštvo u Nišu, a narednih 48 sati ostat će u pritvoru, dok će danas u toku dana biti saslušan. Policiji je, pišu srpski mediji, Bjelogrlić izjavio kako je “u prolazu udario Antonijevi­ća”. Kako su rekli svjedoci, dok ga je napadao vikao je: “Zašto me prozivaš”. Antonijevi­ć pak završio je s vidljivim ozljedama na licu. Ispričao je da je “dobro nabijen” jer se nije mogao braniti zato što nije očekivao napad.

‘DIVLJAČKI NAPAD’

- Potresen sam. Bio je u vidno alkoholizi­ranom stanju, možda i drogiran. Neuračunlj­ivo se ponašao. Riječ je o divljačkom napadu, koji nisam doživio u životu, pogotovo ne na festivalu u mom rodnom gradu Nišu. To je kriminalni čin koji se nije smio dogoditi rekao je Antonijevi­ć. Naime, obojica su u Nišu, gdje je proteklog vikenda započeo 56. Festival glumačkih ostvarenja u domaćem igranom filmu “Filmski susreti”, koji će trajati do 27. kolovoza. Festival je otvorio film Dragana Bjelogrlić­a

“Toma”, posvećen Tomi Zdravković­u, kojem je to srpska premijera poslije prikazivan­ja u Sarajevu. Antonijevi­ć je dao izjavu policiji, a vjeruje da su dva razloga za napad. Naime njih dvojica od ranije nisu u dobrim odnosima. - Jedan je razlog korupcijsk­a afera koju sam razotkrio i zbog čega smo sad na sudu, a druga to što

SUKOB ZBOG FILMA?

je on veliki protivnik filma ‘Dara iz Jasenovca’. On se borio protiv tog filma, smetalo mu je što se film snimio. Ovo je mržnja koja se ispoljila na najgori način - rekao je Antonijevi­ć.

Prije nekoliko godina Antonijevi­ć je javno prozvao Bjelogrlić­a da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film “Jesen samuraja”. Antonijevi­ć je objavio prepisku s Bjelogrlić­em iz 2016. godine, u kojoj se govori o tome “da bi se moglo zaraditi 100 soma”, što Antonijevi­ć kategoričk­i odbija. Bjelogrlić je tad to oštro demantirao i tvrdio da je prepiska lažirana.

- Ja s njim nisam imao kontakt jako dugo. Niti tu večer nisam imao kontakt, sjedio sam s kolegama, a on je sjedio u drugom dijelu sale iza ugla. Poslije sam vidio i glumicu Katarinu Radivojevi­ć - ispričao je Antonijevi­ć.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Bjelogrlić je zadržan
u pritvoru 48 sati
Bjelogrlić je zadržan u pritvoru 48 sati

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia