24sata

TRZNICA ROVINJ: SVJEZE I KRVAVO

BOCOM U GLAVU Sukob oko otimanja kupaca završio je fizičkim obračunom. Policija sve istražuje

- Piše: DIJANA MARIĆ

Krvavi sukob na rovinjskoj tržnici užasnuo je brojne turiste i prolaznike koji su u šoku gledali tučnjavu djelatnika tržnice, a razbijene glave, vriskove i plač mnogi će od njih pamtiti dugo.

- Istina je. Prošlog petka pretučena je moja djelatnica, ujedno i bivša supruga Dragica, koja radi sa mnom od devedeseti­h godina. Ja sam dijete rovinjske tržnice, jer moja obitelj prodaje tamo već 59 godina. Osim bivše žene, koju sam ugledao po dolasku oblivenu krvlju, i ja sam dobio bocom po glavi, i to samo zato što sam po podu tražio njezine naočale koje je izgubila u sukobu - započeo je priču šokirani Enrico Cernecca (65), vlasnik lokalnog OPG-a. Policija je potvrdila da je 20. kolovoza u 21.50 sati dobila prijavu.

- Došlo je do sukoba nekoliko osoba na rovinjskoj tržnici. Tri osobe zatražile su liječničku pomoć te je utvrđeno da su lakše ozlijeđene. Kriminalis­tičko istraživan­je još je u tijeku i obavljaju se razgovori sa svjedocima - rekla je glasnogovo­rnica Suzana Sokač.

Iako Enrico nije u tom trenutku bio na tržnici, već je pozvan nakon što mu je djelatnica pretučena i štand uništen, rekao je kako se obračun dogodio nakon što je prodavačic­a Dragica navodno drugom štandu prigovoril­a da se trebaju držati tržnih propisa.

- Prodavači se ne smiju nalaziti ispred pulta, nego iza pulta da kupci mogu prolaziti štandovima. A to dozvoljava­ju ‘komunalci’ koji daju prodavačim­a da budu u tom prostoru s kupcima te onda dolazi i do ‘otimanja’ mušterija. Tako je bilo i ovoga puta. Jedan od vlasnika štanda je dvaput udario moju djelatnicu šakom. Kad sam došao i vidio ženu kojoj je oko od udaraca bilo potpuno zatvoreno, šokirao sam se. Od udarca je pala u nesvijest i na štand koji je uništen - ispričao je vidno šokirani Cernecca. Za komentar smo upitali i rovinjskog­a gradonačel­nika, koji je trenutačno u inozemstvu.

- Sukob se dogodio izvan radnog vremena tržnice i tad nema djelatnika komunalnog servisa. Što je predmet sukoba ne znam do trenutka dok policija ne pošalje službeno izvješće. Na rovinjskoj tržnici se nikad nešto slično nije dogodilo. To je neprihvatl­jivo, ali treba pričekati službene rezultate, nakon čega ćemo poduzeti odgovaraju­će korake kako bismo držali red na tržnici i kako se ne bi ovo ponovilo - rekao je Marko Paliaga, gradonačel­nik Rovinja.

 ??  ?? Vlasnika štanda Enrica Cernecca i njegovu djelatnicu napali su zbog prigovora da se pridržavaj­u tržnog reda
Vlasnika štanda Enrica Cernecca i njegovu djelatnicu napali su zbog prigovora da se pridržavaj­u tržnog reda

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia