24sata

KAKO JE LAGAO I KRAO SERIF H.

PUSTE GA, A ON PO STAROM Svaki puta kad bi ga uhitili, obećao je da neće više. A na sudu je ‘plakao’ i govorio da je posrnuo kao osoba... 1 2 3 4

- Pišu: V. CVOK, H. TKALČEVIĆ

Zagrebački policajci u ponedjelja­k su u Šaškovečko­j ulici u Dugom Selu uhitili Šerifa H. (22) zvanog Mrvica, koji im je bosonog pobjegao u srijedu ispred Zagrepčank­e dok su ga vodili na ispitivanj­e u tužiteljst­vo.

Šerifovo izručenje od Hrvatske je zatražila Slovenija, koja mu namjerava suditi zbog pljačke zlatarnice u Portorožu. Za njim su raspisali Europski uhidbeni nalog pa su ga u Zagrebu uhitili policajci. Prošlu srijedu, dok su ga vodili na ispitivanj­e u Županijsko državno odvjetništ­vo na Savskoj cesti u Zagrebu, uspio se, iako vezan lisicama, otrgnuti policajki te udariti i ozlijediti policajca, a zatim bosonog pobjeći.

Mladi otac dvoje djece sa sedam razreda osnovne je stari znanac policije. Iako godinama krade i pljačka, zatvor gotovo da nije ni vidio.

- Kajem se. Želim promijenit­i način života, posebice zato što mi se rodilo dijete. Pokušavam pronaći posao i nadam se da ću početkom 2021. početi raditi - rekao je lani na sudu, objavio je Jutarnji list, na kojem je odgovarao zbog provala u aute.

Tad je tvrdio kako je s novcem dobivenim od prodaje ukradenih predmeta pomogao sestri platiti režije i kupio joj stvari za djecu. Osim provala u aute, od sredine 2019. godine pa do ljeta 2020. godine s dvojicom je krao mopede i bicikle, provaljiva­o u urede tvrtki i iz njih krao vatrogasne aparate, motorna ulja, a ukrao je i Armanijev ručni sat. Zbog tih krađa osuđen je na 11 mjeseci zatvora, koji su mu zamijenjen­i radom za opće dobro.

Godinu dana zatvora s četverogod­išnjim rokom kušnje dobio je zbog krađe 20-ak skupih bicikala tijekom 2018. godine u centru Zagreba. Slovensko pravosuđe traži ga jer je 27. kolovoza 2019. godine s još dvojicom opljačkao zlatarnicu u središtu Portoroža. Vlasnika su vezali, uzeli zlato i pobjegli u autu s plijenom od 18.500 eura. U Sloveniji su kazne za razbojstvo od godine do 10 godina, a zbog napada na policajca prijeti mu od jedne do osam godina zatvora.

Kajem se, neću više provaljiva­ti u aute i krasti. Pokušavam pronaći posao, obećao je Šerif na zagrebačko­m sudu lani. Do sada gotovo da je zatvor vidio samo na filmu ili o njemu čuo u pričama.

Lopovsku karijeru je, barem koliko je sudu poznato, započeo 2018. kradući skupocjene bicikle po Zagrebu. Ukrao

ih je 20-ak, a dobio je uvjetnu

kaznu.

S dvojicom je 2019.,

osim bicikla, krao i mopede, provaljiva­o u urede i krao vatrogasne aparate, pa čak i Armanijev sat. Za to je bio kažnjen radom za

opće dobro.

U Sloveniji je u kolovozu 2019. s dvojicom opljačkao zlatarnicu. Odnijeli su nakit vrijedan 18.500 eura, a ovaj je mjesec napao

policajca.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia