24sata

JORDANA ODUSEVILI I JADRAN I SLAPOVI KRKE

Mr. Air na hrvatskom zraku, najveći košarkaš svih vremena sa ženom plovi našom obalom. Ležerno, s cigarom...

- Pišu: RICARDO KULUŠIĆ, ANTE BUŠKULIĆ

Eno ga, eno ga, vidi Michaela Jordana!, vikali su uzbuđeni Splićani i mahnito vadili pametne telefone da uhvate što bolju snimku ili fotografij­u.

I turisti su brzo shvatili što se događa te slijedili domaćine. A po mnogima najveći košarkaš svih vremena, svakako i ponajveći sportaš u povijesti, ležerno je napravio nekoliko koraka i hop-hop, popeo se na čamac koji ga je odvezao do jahte. Michael Jordan (58) stigao je na odmor u Hrvatsku. U nedjelju navečer sletio je u Split i onda iz Zračne luke Resnik otišao do luke pa na unajmljenu jahtu, koja ga je čekala.

Vojska obožavatel­ja ispratila ga je dok se penjao na jahtu O’Pari, registrira­nu na Malti, koja je usidrena u blizini splitske Zapadne obale. Tjedni je najam milijun eura.

Posjet nema veze sa sportom, s košarkom, pa ni s Tonijem Kukočem, na što smo najprije posumnjali jer upravo će Mr. Air dopratiti Kukoča u Kuću slavnih na jesen. No Kuki je u SAD-u, nitko u hrvatskim košarkaški­m krugovima nema u rasporedu prijam za Jordana, Gospodin Zrak došao je samo uživati na hrvatskom zraku.

Jordan se na jahti odmara u društvu supruge Yvette Prietto, a u svakom njegovu odmaranju uvijek su mu nezaobilaz­no društvo kubanke. Legenda Bullsa i na jahti u Splitu uživala je u fotelji uz dim cigare. Ne trudeći se sakriti se od pogleda i kamera mnogih obožavatel­ja. I ne samo u cigarama nego Jordan uživa i u alkoholu. S njim je navodno stiglo i 25 boca tekile Clase Azul Plata. To je jedno od luksuzniji­h žestokih pića na svijetu. Bazična verzija košta oko 1100 kuna, a cijene idu sve do 30.000 kuna za Ultra Tequilu, koja se pakira u specijalno­j crnoj ambalaži. Posebnost tih tekila je što svi modeli dolaze u prepoznatl­jivim keramičkim bocama.

Navedena tekila Clase Azul Ultra proizvodi se samo u serijama od 100 boca. Riječ je o najluksuzn­ijoj tekili na svijetu.

“Njegovo visočanstv­o” je i vlasnik jednog proizvođač­a tekila. Jordan ima udio u tekili Cincoro, a pri snimanju dokumentar­ne serije “Posljednji ples” pio je upravo tu tekilu, i to verziju Extra Anejo, koja košta 1800 dolara po boci. - Odlučili smo raditi svoju tekilu. Znaš, ako je prodamo, prodamo. Ako ne, barem je imamo dovoljno za piti - rekao je šaljivi MJ u jednoj emisiji.

‘TEŽAK’ 1,6 MLRD. DOLARA

Jordanova se imovina procjenjuj­e na 1,6 milijardi dolara. Većinu vremena legendarni košarkaš provodi na brodu s obzirom na to da na njemu ionako ima poprilično veliku posadu, koja uključuje i nekoliko kuhara.

I dok Jordan uživa na odmoru na jadranskoj obali, njegova riznica svakodnevn­o se puni i zaradom od prodaje dresova s Messijevim imenom. Air Jordan pod okriljem Nikea glavni je partner PSG-a, tako da umirovljen­i američki košarkaš zarađuje pet posto od ukupne zarade, a PSG je zaradio oko 120 milijuna eura otkad je Messi potpisao. Što znači da je Jordan pospremio u džep šest milijuna eura. Nakon što je Messi postao igrač PSG-a,

Parižani su u prodaju pustili 150.000 dresova, koji su se rasprodali u samo sedam minuta. Prodaja Messijevih dresova vrlo je brzo postala nešto što se događa na dnevnoj bazi, a do sada su ih prodali u vrijednost­i od 120 milijuna eura, od čega PSG dobiva deset posto.

ZARAĐUJE I OD MESSIJA

Dres su na službenoj stranici pariškoga kluba prodavali za 158 eura, a one koji su uz Messijevo prezime i broj 30 uključival­i i službene “patcheve” na rukavima prodavali su za 165 eura. Potražnja je toliko velika da Parižani rade i prekovreme­no kako bi navijači mogli uživati u skupom plavom ili bijelom komadu koji krasi ime nove zvijezde kluba. U službenim dućanima PSG-a dresovi su dostupni, a na licu mjesta prodaju ih za oko 115 eura.

Jordan je samo posljednji u nizu najvećih svjetskih zvijezda koje su za odmor izabrale Hrvatsku i Jadran. Ove je godine u Splitu bio Magic Johnson, Shaquille O’Neal prije koju godinu partijao je i puštao glazbu na Zrću, Larry Bird dolazio je mnogo puta kao skaut, a još 1960-ih tad najbolji košarkaš svijeta Wilt Chamberlai­n došao je na odmor u Split. I ponio sa sobom u hotel pomoćni krevet!? Jer znao je da hoteli baš nisu opremljeni ležajima za ljude visoke 210 cm...

Magic Johnson bio je u Splitu, Shaq je tulumario na Zrću, Larry Bird dolazio kao skaut, a ‘60-ih je u Splitu bio Wilt Chamberlai­n. I ponio si je - krevet

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? RASKOŠ NA VODI: OD HELIDROMA DO TERETANE
Na palubi se nalaze bar te velika površina za sunčanje i opuštanje. Sadrži i helidrom za maksimalnu privatnost gostiju, jacuzzi, plaformu za plivanje, saunu, pečenjarni­cu, teretanu, podvodna svjetla...
RASKOŠ NA VODI: OD HELIDROMA DO TERETANE Na palubi se nalaze bar te velika površina za sunčanje i opuštanje. Sadrži i helidrom za maksimalnu privatnost gostiju, jacuzzi, plaformu za plivanje, saunu, pečenjarni­cu, teretanu, podvodna svjetla...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia