24sata

I ADEMI IDE U VATRU PROTIV MOLDAVACA

SNIZILI CIJENE ULAZNICA Dinamo će protiv Šerifa predvoditi kapetan, Majer će odigrati posljednju utakmicu u plavom, a BBB zovu navijače da napune stadion

- Piše: HRVOJE TIRONI

Arijan Ademi (30) predvodit će Dinamo u još jednom pohodu “modrih” na Ligu prvaka. Ništa još nije odlučeno, ali kapetan hrvatskog prvaka trebao bi biti spreman za Šerif.

U Maksimiru se trude privući što više navijača na tribine, ulaznice su čak i jeftinije nego za tri niža europska pretkola (Valur, Omonia i Legia) te su od 60 (sjever i jug) do 80 i 100 kuna (zapad).

ADEMI SE OSJEĆA SVE BOLJE

No navijače i dalje najviše zanima stanje Arijana Ademija. Kapetan Dinama marljivo trenira, njegove muke s mišićem desne noge sve su manje. Naravno, Ademi nije u idealnom stanju, ali Damir Krznar i stručni stožer Dinama više se ne mogu “kockati”. Utakmica sa Šerifom vrijedna je Lige prvaka i 15-ak milijuna eura, a Dinamo s Ademijem i bez njega (očito) nije ista momčad. Povratkom Ademija iz početnog sastava vjerojatno će “ispasti” Mišić.

No Krznar ima još nekoliko nedoumica o formaciji za Šerif, plan da na stoperu paralelno isproba Theophilea i Franjića nije mu uspio jer je francuski branič zbog migrena propustio Lokomotivu. Da, Theophile će zaigrati protiv Moldavaca, a kraj njega će ordinirati Franjić ili Šutalo. To naravno ostavlja “rupu” na lijevom boku, za koji je i dalje prva opcija Francois Moubandje. Svoju zadnju utakmicu u dresu Dinama sutra bi trebao odraditi i Lovro Majer, koji “poslije Šerifa” odlazi u Rennes. To je potvrdio Damir Krznar, pa i sportski direktor Rennesa Florian Maurice, Majer i Dinamo su “gotova priča”. Zagrepčani će za svog igrača inkasirati 12 milijuna eura (plus tri milijuna mogućih bonusa), a Majer će se protiv Šerifa oprostiti od maksimirsk­ih tribina.

I ŠERIF MOŽE DOBITI TRI KOMADA

Dinamo nije oduševio protiv Lokomotive (1-0), podbacili su igrači iz drugog plana. No iz tog dvoboja puni samopouzda­nja izašli su Oršić i Livaković. Mislav Oršić je zabio, a Dominik Livaković sjajnom je obranom u posljednjo­j minuti potvrdio dobru formu. U Maksimiru su uvjereni kako uz dobru partiju mogu proći Šerif. Zašto ne? Ako su u Zagrebu tri komada dobili Šahtar, CSKA Moskva i Tottenham, a četiri Atalanta, onda toliko može i Šerif.

 ??  ?? Ivanušec će nakon odlaska Majera sve češće biti srednji vezni
Ivanušec će nakon odlaska Majera sve češće biti srednji vezni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia