24sata

SLAVILI SMO UZ PIVO, A MOBITEL IM UZIMAM DA SE NE BI OZLIJEDILI

BORBENI DUH I KARAKTER Nijemci i Danci igraju u jačim ligama i snažniji su, kaže izbornik rukometaša U-19 Ivanković

- Piše: HRVOJE TIRONI

Srebro? Evo ga pored mene u sobi, ponosno obješeno na polici, kaže nam izbornik hrvatske rukometne U-19 reprezenta­cije Krešo Ivanković (41).

Hrvatski su kadeti europski viceprvaci, srušili su Portugal, Dansku, Francusku, Sloveniju... - Zaspao sam oko ponoći, probudio se u 5 i otišao trčati. To mi je bilo najbolje da izbacim sav stres i umor. Već na terenu nakon poraza u finalu od Njemačke predsjedni­k HRS-a Tomislav Grahovac, Lino Červar i ja dečkima smo rekli kako su ostvarili nevjerojat­an rezultat i da na postolje po medalje moraju hodati uzdignute glave. Jeste li proslavili srebro? - Kratko, pojeli su pizze, dopustili smo im pivo ili dva. U pogonu smo od 4. srpnja, nikome nije bilo do velike fešte. Kakva je budućnost tih naših rukometaša?

SVI U PREMIJER LIGU!

- Svi ovi igrači trebali bi odmah igrati seniorsku Premijer ligu. A možda im ni to nije dovoljan poticaj. Naša je liga svake godine sve mlađa, tko zna je li im dovoljan ‘input’ da se razvijaju kao njihovi vršnjaci u Danskoj ili Njemačkoj. Evo, i to se vidjelo u finalu, fizička razlika između nas i Nijemaca bila je neusporedi­va. Naš treći pivot igra u Sisku, trenira u 3. ligi, a treći pivot Njemačke trenira sa seniorima Kiela. Ali nas je krasilo veliko zajedništv­o, pobjedničk­i mentalitet, imali smo borbeni duh, koji nam nitko ne može uzeti. Igrači su svake večeri u 23 sata izborniku morali predati mobitele...

- Tako radimo već dvije i pol godine. Gledajte, mi nismo ‘babaroge’, imamo veliko uzajamno povjerenje s igračima, nikad ga dečki nisu izigrali. Ali svi mogu biti umreženi na mobitelima, igrati igre međusobno, biti budni do kasno u noć, a tako se ujutro ne može napraviti kvalitetan trening. I tada dođe do raznih ozljeda, a mi si ne možemo dopustiti luksuz da nam se netko tako ozlijedi.

‘JURIŠIĆ JE NAŠ MVP’

David Jurišić rođen je u Njemačkoj.

- Strašno se trudi, dečko je prava ‘mašina’. Ima njemačku disciplinu i upornost, svim silama želi sa mnom pričati na hrvatskom. Njemačka ga želi, ali on želi samo igrati za Hrvatsku. On je možda i MVP naše reprezenta­cije.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia