24sata

Erdogane, odriješi kesu

NEK’ SE ORI PJESMA Turski čelnik Reccep Erdogan dolazi na svadbu kćeri Bakira Izetbegovi­ća, predsjedni­ka SDA

- Piše: VELIMIR BEGIĆ

Vadi, kume, keš, keš. Ta bi se pjesma mogla zaoriti na svadbi kćeri predsjedni­ka SDA Bakira Izetbegovi­ća, Jasmine, gdje bi trebao biti i turski predsjedni­k Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan dolazi u službeni posjet Bosni i Hercegovin­i, kamo bi, prema najavama, trebao stići u četvrtak navečer, a u Sarajevu ostaje do subote. Susret s članovima Predsjedni­štva BiH planiran je za petak, a dolazak je najavio i srpski član predsjedni­štva BiH Milorad Dodik.

- Izvršio sam konzultaci­je s liderima političkih stranaka u RS-u i ja ću se pojaviti na tom sastanku - kazao je Dodik, jer kako je rekao, na sastanku s

Erdoganom ne želi ostaviti “dva člana Predsjedni­štva”.

- Ne želim da oni samo iznose svoje stavove. Na sastanku ću reći da nametanje zakona od stranaca nije prihvatlji­vo. Godišnji odmori mogu biti izgovor, ali ovo je bazični naš stav i trajat će sve dok se ne suspendira zakon (Zakon o zabrani negiranja genocida, op. a.) koji je nametnuo Inzko rekao je Dodik.

Prije je najavljiva­no da će Erdogan tijekom posjeta biti i na vjenčanju Jasmine, kćeri Bakira Izetbegovi­ća, koje je planirano u petak u hotelu Evropa. - Erdogan primarno dolazi na svadbu u obitelji Izetbegovi­ć. Bit ću na sastanku u Predsjedni­štvu, na večeri neću biti i vratit ću se u Banju Luku nakon sastanka - pojasnio je Dodik.

 ??  ?? Jasmina Izetbegovi­ć vlasnica je i direktoric­a marketinšk­e agencije
Jasmina Izetbegovi­ć vlasnica je i direktoric­a marketinšk­e agencije
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia